Εγκαινιάστηκε το σχολικό συγκρότημα Νικομηδείας

Ένα όνειρο δεκαπέντε χρόνων πήρε επιτέλους σάρκα και οστά…

Σε μια όμορφη και λιτή εκδήλωση, που είχαν ετοιμάσει ο Δήμος Νέας Σμύρνης, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων που συστεγάζονται στο μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της πόλης μας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια των νέων αιθουσών διδασκαλίας και του νέου γυμναστηρίου του Σχολικού Συγκροτήματος της οδού Νικομηδείας.

Την κορδέλα έκοψε ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο οποίος τόνισε: «ένα όνειρο δεκαπέντε χρόνων πήρε επιτέλους σάρκα και οστά μετά από αρμονική συνεργασία Δήμου και ΚΤΥΠ. Τώρα σειρά έχει η ανακαίνιση της παλιάς πτέρυγας που φιλοξενεί τέσσερα σχολεία, το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο (Ομήρειο) και το 3ο Γυμνάσιο- Λύκειο (Κεντρικό)».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Πολύδωρος Συρίγος επεσήμανε την υποχρέωση των μαθητών να φροντίζουν τη νέα πτέρυγα και ευχαρίστησε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη στήριξή τους κατά την πολύμηνη διάρκεια της κατασκευής του νέου κτιρίου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ κ. Χαρωνίτης, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Δ΄ Αθήνας κ. Βαρελάς, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ζαβός, ο πρώην Διευθυντής κ. Κοκότης και ο Διευθυντής του Γ’ Λυκείου κ. Μιχαλακόπουλος.

Ακολούθησε μια μουσική διαδρομή «Από τη Σμύρνη στη Νέα Σμύρνη» από μαθητές του 2ου Λυκείου σε συνεργασία με το «Μουσικό Σύνολο Σμύρνης» του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Δήμου Νέας Σμύρνης για την υλοποίηση δράσεων για την προώθηση του αθλητισμού και των αρχών του Ολυμπιακού κινήματος στα σχολεία της πόλης.

πηγή: neasmyrnilive.g