Εκλογές 2023: Πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση μέχρι τις κάλπες

Σε νούμερα, λοιπόν και ενόψει εκλογών, η ΝΔ καταγράφει μια πτώση που προσεγγίζει το 3%, χωρίς όμως αυτό το ποσοστό να μετακινείται προς κάπου αλλού.

Με φρέσκιες ειδήσεις από τις δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους στο Μέγαρο Μαξίμου ήρθε η γάτα έπειτα από καιρό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της, στις μετρήσεις καταγράφεται η οργή και η απαίτηση του κόσμου να υπάρξει δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών αλλά και να διορθωθούν επιτέλους οι παθογένειες του κρατικού μηχανισμού. Σε νούμερα, λοιπόν και ενόψει εκλογών, η ΝΔ καταγράφει μια πτώση που προσεγγίζει το 3%, χωρίς όμως αυτό το ποσοστό να μετακινείται προς κάπου αλλού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στα ίδια, κάποιες μετρήσεις, σύμφωνα με τη γάτα δείχνουν και μια μικρή πτώση της αξιωματικής αντιπολίτευσης της τάξης του 0,2% ενώ σταθερά το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να πιάσει διψήφιο ποσοστό. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν στην ανάλυση που κάνουν στο Μαξίμου, προφανώς και αναγνωρίζουν πως η χρονική συγκυρία είναι δύσκολη, ευελπιστούν όμως πως με τις κατάλληλες κινήσεις το επόμενο διάστημα η ΝΔ θα μπορέσει να ανακάμψει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως μου υπενθύμισε η γάτα, πέρσι με την κακοκαιρία και τους αποκλεισμένους στην Αττική Οδό η ΝΔ έχασε περίπου δύο μονάδες, τις οποίες και αναπλήρωσε σε σύντομο σχετικά διάστημα. Η γάτα παρακολούθησε διάφορες συναντήσεις και άκουσε πολλά σενάρια, αυτό που φαίνεται πάντως να ακολουθεί το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κινηθεί σε δύο άξονες. Πρώτον αναγνώριση των ευθυνών και απόδοσή τους, όπου χρειάζεται και δεύτερον άμεσες και ριζικές κινήσεις όχι μόνο στο θέμα του ΟΣΕ αλλά και ευρύτερα στον κρατικό μηχανισμό έτσι ώστε να αποδείξει στους πολίτες ότι η ΝΔ και η κυβέρνησή του είναι οι μόνες δυνάμεις που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Το χρονικό διάστημα εξάλλου μέχρι τις εκλογές που όπως φαίνεται θα πάνε για … καλοκαίρι, στο Μαξίμου θεωρούν πως θα είναι αρκετό για να επανέλθει συσπείρωση και να επιστρέψουμε στο βασικό διακύβευμα της οικονομίας. Οι καμπάνες μάλιστα από τις ΗΠΑ με την κατάρρευση των δύο τραπεζών, επαναφέρουν και στη χώρα μας τη συζήτηση για το μέλλον της οικονομίας, στο γήπεδο δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με απλά λόγια στη ΝΔ θεωρούν πως το παιχνίδι είναι στα χέρια τους και πως ακόμα και η αυτοδυναμία δεν έχει χαθεί.

newsbomb.gr