Ένα από τα πιο επικίνδυνα δίδυμα ληστών συνελήφθη από αστυνομικούς!

Οι ληστές ήταν μετρ στις μεταμφιέσεις και έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης. Βρέθηκαν μύτη σιλικόνης και περούκες.

Ο λόγος για έναν 53χρονο και έναν 49χρονο δραπέτη των φυλακών (σ.σ. δεν γύρισε ποτέ από τριήμερη άδεια που είχε πάρει), οι οποίοι ευθύνονται για τουλάχιστον 10 ληστείες και 2 περιπτώσεις κλοπών μοτοσυκλετών. Είχε προηγηθεί καταδίωξη από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς λίγο νωρίτερα οι δύο κακοποιοί είχανε επιχειρήσει να διαπράξουν ληστεία σε πολυκατάστημα στον Άλιμο. 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τους αναζητούσαν τουλάχιστον εδώ και ενάμιση χρόνο για μία σειρά ένοπλων ληστειών που διαπράχθηκε το τρίμηνο Απρίλιος – Ιούνιος 2018 σε καταστήματα στην περιοχή της Αττικής.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι το δίδυμο δρούσε πάντοτε με τον ίδιο τρόπο, καθώς κατά τη διάπραξη των ληστειών χρησιμοποιούσαν διάφορα είδη μεταμφίεσης (περούκα, μύτη σιλικόνης, καπέλα τζόκεϊ) για την απόκρυψη των χαρακτηριστικών τους και για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένες μοτοσυκλέτες. Όσον αφορά τους στόχους τους, έδειχναν ιδιαίτερη προτίμηση σε ταχυδρομικά καταστήματα, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, ενώ είχαν ληστέψει και μία τράπεζα.

Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν καθώς και από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

Πιστόλι και πιστόλι-ρέπλικα, πλήθος φυσιγγίων, διάφορα είδη μεταμφίεσης (περούκα, μύτη σιλικόνης), διάφορα είδη ένδυσης (ρούχα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, γάντια), στολή αστυνομικού, σφυράκι θραύσης τζαμιών.

Επίσης, μετά από αναζητήσεις βρέθηκε και κατασχέθηκε στον Άλιμο μία κλεμμένη μοτοσυκλέτα, ως μέσο διάπραξης των ληστειών.

Τόσο ο 53χρονος όσο και ο 49χρονος, έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

πηγή: huffingtonpost.gr