Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αγίου Δημητρίου: Γκολ στη βία και στην αδιαφορία

Με μεγάλη επιτυχία τελείωσε το 8ο πρωτάθλημα- γιορτή ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος.

Για πρώτη φορά συμμετείχαν όλα τα δημοτικά σχολεία και υπήρξε ρεκόρ συμμετοχών. 700 Μαθητές – Αθλητές, αγόρια και κορίτσια, κατέπληξαν με τις επιδόσεις και το ήθος τους όλους όσοι παραβρέθηκαν στο γήπεδο, στην περιοχή του Ασυρμάτου τα Σαββατοκύριακα 6-7 και 13-14 Απριλίου 2019.

Η βροχόπτωση δεν μας εμπόδισε  να πραγματοποιήσουμε την όμορφη εκδήλωση που με τη δυνατή μουσική και την παρουσία των γονέων και φίλων εξελίχθηκε σε μια γιορτή του αθλητισμού, την οποία συμπλήρωσαν τα τύμπανα και τα συνθήματα των φιλάθλων.

Κατά τη διάρκεια των τελικών που σφύριζε Διαιτητής, μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αθήνας, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες δεξιοτεχνίας όπου οι μικροί μπαλαδόροι  κατέπληξαν το κοινό που τους παρακολουθούσε να «ζωγραφίζουν» στο γήπεδο, μαζί με της cheerleaders οι οποίες ξεσήκωσαν την εξέδρα με τις χορευτικές τους ικανότητες.

Για την ιστορία, πρωταθλήτρια ομάδα στη μικρή κατηγορία (Τάξεις Α΄ έως Γ΄)  αναδείχθηκε αυτή του  20ου Δημοτικού σχολείου , ενώ στη μεγάλη κατηγορία (Τάξεις Δ΄ έως ΣΤ΄) αυτή του 10ου.

Τα κύπελλα  ήθους κέρδισαν για τις Δ- ΣΤ Τάξεις το 13&21ο Δημοτικό  ενώ για τις Α- Γ τάξεις το 8οΔημοτικό Σχολείο.

Δύο ακόμη κύπελλα σήκωσαν οι πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος, ενώ όλα τα παιδιά πήραν αναμνηστικό δίπλωμα καθώς και μετάλλια που είχαν φιλοτεχνηθεί από τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές του κέντρου διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας, Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. “Ορίζοντες”.

Ευχαριστούμε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ν. Σμύρνης για την ασφάλεια που παρείχαν στη διοργάνωση.

Το κύριο μήνυμα της διοργάνωσης ήταν 

ΝΑΙ στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ,  ΟΧΙ  στην ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΟΧΙ στη ΒΙΑ
Πιστεύουμε ότι Όλοι Μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή, τη βοήθεια και τη συνεργασία τους.

Η οργανωτική επιτροπή:

Κουλουρίδης Γιάννης – Πιτσιλός Παναγιώτης