Ένταση για τα σκουπίδια στο δημοτικό συμβούλιο Αλίμου (VIDEO&ΕΙΚΟNEΣ)

Με την ψύχραιμη παρέμβαση του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δόθηκε τέλος στη μεγάλη ένταση που επικράτησε χθες το βράδυ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το θέμα παραχώρησης κάποιων υπηρεσιών που αφορούν την καθαριότητα σε ιδιώτες, ώστε να μην κινδυνέψει να «πνιγεί» στα σκουπίδια η πόλη.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης συμφώνησε με τον Νίκο Τράκα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν όσο χρειαστεί, ώστε να μην μείνει ο δήμος χωρίς προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Αλίμου χρησιμοποιεί ήδη ιδιώτες για κάποιες υπηρεσίες (απολυμάνσεις, καθαρισμούς φρεατίων κλπ) αλλά χρειάζεται και επιπλέον προσωπικό για την καθαριότητα.

Οι 35 με 40 προσλήψεις που είχε υποσχεθεί ότι θα γίνουν ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, δεν έχουν γίνει ακόμη και αν δεν τακτοποιηθούν και οι 75 συμβασιούχοι που βρίσκονται στα δικαστήρια, τότε ο Άλιμος αλλά και άλλες πόλεις θα αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο υγειονομικό πρόβλημα.

Όταν ο δήμαρχος έφερε το θέμα για συζήτηση δεκάδες συνδικαλιστές που είχαν μπει στην αίθουσα προσπάθησαν με φωνές και συνθήματα να σταματήσουν τη διαδικασία.

Τα πνεύματα άναψαν όταν εμφανίστηκαν στην αίθουσα αστυνομικοί που είχαν ειδοποιηθεί από τη δημοτική αρχή. Τελικά επικράτησε ψυχραιμία και ο δήμαρχος με τον πρόεδρο της ΠΟΕ -ΟΤΑ έδωσαν ραντεβού για την Παρασκευή.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ανδρέας Κονδύλης: Σε ένδειξη καλής θέλησης θέλω να προτείνω στον πρόεδρο να το αποσύρουμε. Θέλω όμως να βρεθούμε άμεσα και να κουβεντιάσουμε αναλυτικά, μακάρι να βρεθεί λύση που το θεωρώ από δύσκολο έως απίθανο θα φέρω μια μερική εισήγηση γιατί ήδη σήμερα ο δήμος έχει κάποιους με τους οποίους συνεργάζεται, πλένουν κάδους κλπ αν χρειαστεί να έρθει μια νέα εισήγηση θέλω να σε παρακαλέσω να μην έχουμε ξανά αυτό το πράγμα. Να μην τρώει ο ένας τις σάρκες του άλλου. Εγώ θα προσπαθήσω να μην χρειαστεί.

Νίκος Τράκας: Εγώ θα κάνω δήμαρχε ότι μπορώ για να μην βρεθούμε ξανά σε τέτοια κατάσταση για να το λύσουμε το θέμα.

Ανδρέας Κονδύλης: Μένουμε εκτός νυμφώνος, όχι με ευθύνη του δήμου Αλίμου, ότι έπρεπε να κάνει ο δήμος Αλίμου το έκανε, άλλοι καθυστέρησαν και υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να έχει η πόλη τον Απρίλιο υγειονομικό πρόβλημα. Για να μην συμβεί αυτό φτιάξαμε μια εισήγηση και τη φέρνουμε στο δημοτικό συμβούλιο. Αν υποθέσουμε ότι περάσει από το δημοτικό συμβούλιο, θέλουμε με τις διαδικασίες τις διαγωνιστικές ένα τετράμηνο. Η πόλη θα έχει κενό στο να μαζεύει τα σκουπίδια της. Εμάς μας ενδιαφέρει να είναι η πόλη καθαρή εσάς σας ενδιαφέρει να προασπίσετε μια αρχή.

Αν διακόψουμε για να γίνει διαβούλευση πρέπει πρόεδρε να είναι σύντομη και να μην κάνουμε 7 μήνες. Μπορεί κάπου να συμφωνήσουμε, μπορεί κάπου και να τα σπάσουμε, θα γίνει καλόπιστα η κουβέντα.

Όμως αν υποθέσουμε ότι δεν τα βρίσκουμε κάπου δεν θέλω να ξαναγίνει τέτοια εισβολή στο χώρο. Να κουβεντιάσουμε όσο θέλεις και μακάρι να κάνουμε και ένα μοντέλο πρωτοποριακό για την αυτοδιοίκηση.

Νίκος Τράκας: Δεσμεύομαι και εγώ και η ομοσπονδία ότι θα κουβεντιάσουμε με ένα σωστό διάλογο και θα διεκδικήσουμε από τα υπουργεία θα πιέσουμε την κυβέρνηση και τον Σκουρλέτη να υπάρξει προσωπικό για να μην κινδυνέψει  ο Άλιμος, αυτή είναι η δέσμευση μου. Να πάμε όλοι μαζί στο υπουργείο για να δώσουμε τη μάχη και να γίνουν προσλήψεις. Μαζί με το δήμο και το δημοτικό συμβούλιο θα δώσουμε λύση για να μην μπουν οι ιδιώτες. Αν πάμε μαζί θα το κερδίσουμε.

Ανδρέας Κονδύλης: Με το να μου εγκρίνει το κράτος αυτό που πάει να μου κόψει τους 35 με 40 δεν λύνεται το πρόβλημα της πόλης.

Έχω 75 παρατασιούχους αν και αυτοί τακτοποιηθούν κάτι γίνεται. Αυτό όμως εξαρτάται από τα δικαστήρια. Για αυτό και εγώ είχα βάλει και αυτή τη σύμβαση που δεν με δεσμεύει έναντι του ιδιώτη, θα δούλευε. αν τον χρειαζόμουν και όσο τον χρεαζόμουν.

Eμείς δεν μιλάμε ούτε για αντικατάσταση ούτε για πώληση ούτε για εκχώρηση ούτε για υποκατάσταση,  Η Διεύθυνση Καθαριότητας συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά όπως μέχρι σήμερα.

Έχουμε πάρει απόφαση ως δημοτικό συμβούλιο ότι οι παρατασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και τους στηρίζουμε. Εγώ θα είμαι βασικός μάρτυρας υπεράσπισης. Δυστυχώς φτιάξαμε νέο Οργανισμό και ζητήσαμε μόνιμους υπαλλήλους για την καθαριότητα.

Εμείς τηρήσαμε όλα τα χρονοδιαγράμματα που έβαλε ο νόμος. Κατά παράβαση του νόμου δεν τηρήθηκε από το κράτος η διαδικασία δημοσίευσης εντός μηνός και περιμένουμε ακόμη…»

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΠηγή : Notia.gr