Επαναλειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ηλιούπολης

Σε πλήρη λειτουργεία δίνεται από αύριο Πέμπτη 08/02 η μεγάλη πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου της Ηλιούπολης, μετά τις εντατικές εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος διαύγειας του νερού λόγω των απότομων αλλαγών στις καιρικές συνθήκες και την ακατάλληλη ή ανεπαρκή συντήρηση λόγω μείωσης της χλωρίωσης από διάφορους παράγοντες. 

Η αρχική εικόνα της πισίνας :

φωτο: dimotikifoni.blogspot.com

Με σημερινή ανακοίνωσή της η Δημοτική αρχή αναφέρει:

“Ενημερώνουμε τους Δημότες, κατοίκους και χρήστες της μεγάλης κολυμβητικής δεξαμενής ότι από αύριο Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, η κολυμβητική δεξαμενή θα είναι πλήρως λειτουργική και 100% ασφαλής για χρήση από το κοινό.
Η κολυμβητική δεξαμενή έχει επανέλθει σε άριστη κατάσταση, μετά την απαραίτητη χλωρίωση, ενώ τα επίπεδα χλωρίου και του pH του νερού παραμένουν φυσιολογικά.
Έπειτα από λεπτομερή έρευνα και χημικές αναλύσεις για την επίλυση της αλλοίωσης της διαύγειας, αποφασίστηκε την Τρίτη 06/02/2024 να εφαρμοστεί η θεραπεία με υπεροξείδιο του υδρογόνου Η2Ο2. Αυτή η θεραπεία διάσπασε το νερό και απελευθέρωσε οξυγόνο, καθαρίζοντας το νερό χωρίς να αφήνει κατάλοιπα μετά από διάρκεια περίπου 24 ωρών, με αποτέλεσμα το χρώμα του νερού της μεγάλης κολυμβητικής δεξαμενής να έχει επανέλθει ήδη στην προτέρα κατάσταση.
Ο Δήμος Ηλιούπολης ευχαριστεί τους χρήστες του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ηλιούπολης για την κατανόηση.”
May be an image of swimming and pool
May be an image of swimming, pool and twilight
Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 στις 20:00