Επικίνδυνη κλίση σε δέντρα στο ρέμα Πικροδάφνης – κίνδυνος για τους κατοίκους της Ηλιούπολης (φωτο)

Επικίνδυνο φαίνεται πως έχει γίνει το Πάρκο της Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη για τους περίοικους αλλά και τους περιπατητές.

Aπό τα μέσα Φεβρουαρίου, οπότε και εκδηλώθηκε ένα μεγάλο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρούς ανέμους στην Αττική, πολλά από δέντρα του πάρκου και αρκετά που βρίσκονται κοντά στον δρόμο, έχουν πάρε επικίνδυνη κλίση και είναι έτοιμα να καταρρεύσουν.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στις 14 Φεβρουαρίου 2019, ένα από τα δέντρα κατέρρευσε, προκαλώντας ζημιές σε τρία παρκαρισμένα αυτοκίνητα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες. Το δέντρο κόπηκε από δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον κ. Θάνο Κατσώνη, κάτοικο της οδού Τζαβέλα στην Ηλιούπολη, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού “τα πεύκα έχουν πολύ ρηχό ριζικό σύστημα και όταν έχει έντονη βροχόπτωση μαλακώνει το έδαφος και ένας ισχυρός άνεμος μπορεί να τα ρίξει εύκολα”. Πέρα από τις υλικές ζημιές που μπορεί να προκληθούν, υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού πολιτών, καθώς ο Δήμος έχει δημιουργήσει μονοπάτια πεζοπορίας σε όλη την έκταση του ρέματος της πικροδάφνης, καθώς και ξύλινα υπόστεγα. Mάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου επιτήδειοι φορτώνουν κομμάτια ξύλων από τα πεσμένα δέντρα σε IX, τα οποία προορίζονται για καύση.

Ωστόσο, η υπόθεση περιπλέκεται, καθώς το δασαρχείο δεν επιτρέπει την αυθαίρετη κοπή δέντρων, με αποτέλεσμα ο Δήμος να είναι ουσιαστικά με “δεμένα χέρια” στην συγκεκριμένη περίπτωση.

(Οι φωτογραφίες ανήκουν στον κ. Θάνο Κατσώνη)

πηγή: ilioupolinews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here