Έργα κατασκευής οδών” Ήπιας Κυκλοφορίας” και οικιακοί κάδοι ανακύκλωσης στην Ηλιούπολη!

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, με ένα συνοπτικό βίντεο μέσω του δημόσιου προφίλ του στο facebook, ενημέρωσε για την πορεία των έργων κατασκευής οδών Ήπιας Κυκλοφορίας που γίνονται στο Δήμο τους τελευταίους μήνες, καθώς και για την νέα δράση της Δημοτικής αρχή  με στόχο την αύξηση του ποσοστού της ανακύκλωσης και την ορθότερη διαχείριση των απορριμμάτων, με διανομή ειδικών κάδων στους δημότες.

“Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται τα έργα κατασκευής οδών Ήπιας Κυκλοφορίας γύρω από τα Σχολεία και στην οδό Παπαφλέσσα στο 4ο Δημοτικό. Έτσι ένας ακόμη δρόμος γίνεται πιο ασφαλής για τους μαθητές. Η προσέγγισή μας για την ασφάλεια των πεζών είναι ολιστική και γίνεται με σημαντικές παρεμβάσεις σε κάθε πολυσύχναστο δρόμο της Ηλιούπολης.”

Οικιακοί κάδοι ανακύκλωσης στην Ηλιούπολη!

“Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που παίρνει για την αύξηση του ποσοστού της ανακύκλωσης και την ορθότερη διαχείριση των απορριμμάτων προχώρησε στην προμήθεια ειδικών Κάδων Συλλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών με στόχο τον ευκολότερο διαχωρισμό τους από τα υπόλοιπα απορρίμματα εντός των οικιών και των δημόσιων κτιρίων.

Οι κάδοι είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό υλικό, κατάλληλοι για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Η Δημοτική αρχή ξεκίνησε τη διανομή των ειδικών αυτών κάδων στους δημότες και στους δημόσιους χώρους της πόλης ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια για την καλλιέργεια συνείδησης ανακύκλωσης καθώς και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στο θέμα της διαλογής των διαφόρων υλικών στην πηγή.

Στους ειδικούς κάδους θα συλλέγονται συσκευασίες, πλαστικά, χαρτιά, αλουμίνιο, γυαλί, σίδερο.

Για την Δημοτική αρχή αποτελεί προτεραιότητα η καθαριότητα της πόλης και η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, εξασφαλίζοντας παράλληλα πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία.”