Έργο-καρμανιόλα σε είσοδο του Δήμου Αλίμου – Αλλάξτε το γρήγορα, θα έχουμε ατυχήματα λέει η Περιφέρεια

Ελλάς, το (θλιβερό) μεγαλείο σου. Εργο που κατασκευάστηκε χωρίς να έχει ενημερωθεί η Περιφέρεια Αττικής βάζει σε κίνδυνο τις ζωές οδηγών και πεζών σε είσοδο του Δήμου Αλίμου.

Μπορεί ένα έργο διαμόρφωσης κόμβου που γειτνιάζει με κεντρική οδική αρτηρία να “ξεφυτρώνει”από το πουθενά χωρίς μάλιατα να έχει ενημερωθεί αυτό η αρμόδια, κατά το νόμο, κρατική υπηρεσία, που στην περίπτωση που θα περιγράψουμε είναι η Περιφέρεια Αττικής;

Στο απίθανο κράτος που λέγεται Ελλάδα, όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και να προκύψει έργο τέτοιας σημασίας για το οποίο δεν υπάρχει “πατέρας”.

Καταγγελία πολίτη η οποία έφτασε στα χέρια μας και είχε προηγουμένως κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια Αττικής (και στις αρμόδιες υπηρεσίες) γνωστοποιούσε ότι “πρόσφατα κατασκευάστηκε διαμόρφωση κόμβου και μάλιστα αντίθετης εισόδου εξόδου από το σύστημα «αριστερής πλευράς οδού» που ακολουθείται στη χώρα μας” στη θέση που βρίσκεται μεταξύ των οδών Ιωνίας και Κουμουνδούρου προς τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στην είσοδο του Δ. Αλίμου.

Οπως πληροφορούμαστε “η διαμόρφωση περιλαμβάνει επέκταση των παλαιών πεζοδρομίων και κατασκευή μικρής ενδιάμεσης νησίδας η οποία δεν εξασφαλίζει επαρκή αναμονή εξόδου ενώ η σήμανση, λόγω και της εγγύτητας εισόδου εξόδου σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη διασταύρωση της παράπλευρης οδού με τις οδούς Ιωνίας και Κουμουνδούρου και τα πολυάριθμα απαιτούμενα κατακόρυφα σήματα, δημιουργεί σύγχυση των οδηγών οι οποίοι βρίσκονται συχνά στο αντίθετο ρεύμα της μικρής νησίδας, ιδίως δε όσοι εξέρχονται με κατεύθυνση από την οδό Κουντουριώτου”.

Για του λόγου το αληθές, ιδού και μία χαρακτηριστική φωτογραφία

Κοντολογίς δηλαδή από το έργο που προέκυψε, υπάρχει κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό.

Οι σχετικές διευκρινίσεις ήρθαν από την Περιφέρεια. Σε επίσημο έγγραφό της, το οποίο διάβασε το NEWS 24/7 και έχει αριθμό πρωτοκόλλου 457431 και ημερομηνία 13 Απριλίου του 2023, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ενημερώνουν ότι η εν λόγω διαμόρφωση στο Δήμου Αλίμου έγινε “δίχως γνωμοδότηση η έγκριση της Υπηρεσίας μας για τη νομιμότητα αυτής”.

Επίσης από την απάντηση της Περιφέρειας μαθαίνουμε τα εξής:

Η εν λόγω διαμόρφωση περιλαμβάνει έναν γεωμετρικό σχεδιασμό ΙΚ, μη συμβατό με τις προδιαγραφές ασφαλείας προσβάσεων της Λ. Βουλιαγμένης, αλλά και σε αντίθεση με την ισχύουσα κυκλοφοριακή ρύθμιση (απαγορευμένη δεξιά στροφή).

Και επίσης πληροφορούμαστε ότι δεν έχει κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια

  • καμία αστυνομική απόφαση άρσης των πιν. (Ρ-28) στην εν λόγω συμβολή της Λ. Βουλιαγμένης με το δημοτικό οδικό δίκτυο
  • καμία μελέτη – ενημέρωση – τυχόν έγκρισή της, για την διαμόρφωση του εν λόγω κόμβου

Η ενημέρωση, που πρωτίστως απευθύνεται στο Δήμο Αλίμου, κλείνει με τη σύσταση ότι “θα πρέπει άμεσα να επαναφέρετε τη λειτουργία της πρόσβασης στην προηγούμενη κατάσταση ή να προβείτε στον αποκλεισμό της κυκλοφορίας προς την Λ. Βουλιαγμένης , προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα για τα οποία και θα φέρετε την ευθύνη”.

Είναι κάτι παραπάνω από αξιοπερίεργο. Εργο πολύ μεγάλης σημασίας για την κυκλοφορία στο σημείο έγινε χωρίς να ενημωρωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Και ο Δήμος Αλίμου;

Απευθύναμε, ως οφείλαμε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Δήμου Αλίμου και στον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη το εξής δημιογραφικό ερώτημα:

“Η διαμόρφωση κόμβου στις οδούς Ιωνίας και Κουμουνδούρου του Δήμου σας προς τη Λ. Βουλιαγμένης κατασκευάστηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Δήμου; Και αν ναι γιατί δεν ενημερώθηκαν σχετικά οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής;”

Το ερώτημα παρέμεινε αναπάντητο και ως εκ τούτου η απορία παραμένει: Ποιος κατασκεύασε ένα έργο το οποίο βάζει σε κίνδυνο τις ζωές οδηγών και πεζών στο εν λόγω σημείο;

πηγή: news247.gr