Έρχεται Νέο Νομοσχέδιο Για Την Αυτοδιοίκηση – Πως Επηρεάζει Την Ηλιούπολη

Ανάμεσα στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης φαίνεται πως είναι η επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στους Δήμος εξαιτίας του συστήματος της απλής αναλογικής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κυβερνητικό επιτελείο έχει ήδη έτοιμο ένα προσχέδιο ενός νομοσχεδίου που θα δίνει αυξημένες αρμοδιότητες και εξουσίες στους νεοεκλεγέντες Δημάρχους που δεν διαθέτουν πλειοψηφίες στα δημοτικά συμβούλια, δίνοντας έτσι λύση στα πιθανά προβλήματα ακυβερνησίας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο ilioupolinews.gr, το νομοσχέδιο, πέρα απο αυξημένες αρμοδιότητες στους Δημάρχους θα αυξάνει την ισχύ της οικονομικής επιτροπής, δίνοντας έτσι το πλεονέκτημα ευελιξίας στις δημοτικές αρχές.

Πως Επηρεάζεται Ο Δήμος Ηλιούπολης

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Ηλιούπολης. Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης διαθέτει μόλις 6 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, καθώς στον 1ο γύρο των εκλογών είχε έρθει δεύτερος στις προτιμήσεις. Την πλειονότητα των εδρών (13) στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης διαθέτει η παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη», γεγονός που δυσχεραίνει την απρόσκοπτη διοίκηση και λήψη αποφάσεων στο δημοτικό συμβούλιο.

πηγή: ilioupolinews.gr