Γαβριήλ Αραμπατζής: “Ο ναός του Αγίου Γεωργίου πρέπει να λειτουργήσει ξανά…”

Ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στον Αγιο Γεώργιο, το οποίο εδώ και χρόνια παραμένει σφραγισμένο, επισκέφτηκε ανήμερα της εορτής του Αγίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης, Γαβριήλ Αραμπατζής.

Το εκκλησάκι, που σύμφωνα με προφορικές μαρτυρίες ιερέων και κατοίκων της Ηλιούπολης μετρά τουλάχιστον 400 χρόνια ζωής, βρίσκεται στην ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου, στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο με τον ομώνυμο ιερό ναό. Το συγκεκριμένο παρεκλήσσι έχει σφραγιστεί από την Αρχαιολογίκη υπηρεσία καθώς αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στατικότητας και έτσι δεν μπορούν να τελεστούν λειτουργίες.

Πριν από πολλά χρόνια, μάλιστα, είχε περάσει μία «περιπέτεια», όταν ιδιώτης υποστήριζε ότι του ανήκε το οικόπεδο, επιχειρώντας να πουλήσει την έκταση. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έγινε, καθώς παρενέβη ο τότε Δήμαρχος Κωνσταντίνος Δελαπόρτας.

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής τονίζει την ανάγκη να επαναλειτουργήσει ο μικρός αυτός ναός, που σήμερα παραμένει «τραυματισμένος» από τα σημάδια του χρόνου και οι πόρτες του είναι κλειστές για τους πιστούς. «Θα έρθουμε σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες που θα εξασφαλίσουν τη σταθερότητα του ναού.

Ο ναός του Αγίου Γεωργίου πρέπει να λειτουργήσει ξανά και να τιμά κάθε χρόνο τη γιορτή του Αγίου», υπογραμμίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζής.