Γέμισε Αλιμιώτες το «Κάρολος Κουν» για την παρουσίαση του λευκώματος «Άλιμος: Η πόλη μας»

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής «Κάρολος Κουν», έγινε χθες βράδυ 25 Φεβρουαρίου, η βιβλιοπαρουσίαση του λευκώματος «Άλιμος: η πόλη μας». 

Το βιβλίο που είναι γραμμένο, εξ ημισείας στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, είναι των  εκδόσεων «Μίλητος».

Ο Δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, έκανε την έναρξη της εκδήλωσης λέγοντας ότι «Αυτό το λεύκωμα είναι η κατάληξη μιας πολύχρονης προσπάθειας. Αποτυπώνει την ομορφιά της πόλης μας. Αποτυπώνει την ιστορία, την καλαισθησία και την ομορφιά. Την σπουδαία ιστορία 5000 χρόνων, τον πολιτισμό,  τις φυσικές ομορφιές και το πλούσιο παρελθόν. Το  όμορφο παρόν και το αισιόδοξο μέλλον. Είμαι περήφανος για τους συμπολίτες μου, τους Αλιμιώτες, γιατί  το φως που έχει ο Άλιμος, το έχουν και οι άνθρωποι αυτοί».

φωτο: Alimos Online

Στη συνέχεια βράβευσε με αναμνηστικές πλακέτες τους εθελοντές από την ομάδα «Δεν πετάμε τίποτα. Δημιουργούμε». Τους βράβευσε γιατί οι άνθρωποι αυτοί, με δικά τους έξοδα, φτιάχνουν όμορφα πράγματα και τα έσοδα τα διαθέτουν στην Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας», στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και σε άλλες οργανώσεις. Βοηθούν επίσης υποστηρικτικά στις εκδηλώσεις του Δήμου, στις παρουσιάσεις, στις εκθέσεις, συλλέγουν ρούχα και πολλά άλλα σχετικά.

Βράβευσε επίσης, τους 18 ραδιοφωνικούς παραγωγούς του Alimos Web Radio, που μέσω διαδικτύου, αμισθί, κάνουν την φωνή του Αλίμου να ακούγεται όχι μόνο στον Άλιμο, αλλά να φτάνει και στους Αλιμιώτες που είναι μακριά.

φωτο: Alimos Online

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης, ο οποίος είχε ρόλο συντονιστή της παρουσίασης και μίλησε για τα Νότια Προάστια.

Είπε :«Τα Νότια Προάστια έγιναν πλέον αυτόνομη εκλογική περιφέρεια. Είναι το πιο ανάλαφρο κομμάτι της Αθήνας, γιατί οι κάτοικοι δεν έχουν το άγχος της ζωής του κέντρου, οι κάτοικοι έχουν το αέρινο των νησιωτών. Είναι πιο ανοιχτόμυαλοι».

Μίλησε επίσης για το μέλλον και για την επένδυση στο Ελληνικό. Για το λεύκωμα είπε: «Είναι ένα εντυπωσιακό άλμπουμ. Δεν είναι παραπλανητικό, αλλά προσανατολίζει τη ματιά μας. Γιατί συνήθως επικεντρωνόμαστε στην ασκήμια και παραβλέπουμε την ομορφιά. Οι φωτογραφίες θα σας αφήσουν άφωνους. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ανδρέα Κονδύλη, που αφήνει στις επόμενες γενιές του Αλίμου μία συγκλονιστική εικόνα της περιοχής τους από το 2019-20. Αυτό θα το βλέπουν και τα παιδιά που δεν έχουν γεννηθεί ακόμη. Έτσι φτιάχνονται οι μνήμες. Είσαστε τυχεροί που έχετε Δήμαρχο τον Ανδρέα Κονδύλη».

φωτο: Alimos Online

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Βουλευτής και πρώην Υπουργός Σοφία Βούλτεψη. Μίλησε για «ένα εμβληματικό λεύκωμα που θα γίνει κτήμα σας. Ο Άλιμος, η πόλη με τα 1000 πρόσωπα που σφύζει από ζωή. Το λεύκωμα αυτό κλείνει μέσα σε ένα βιβλίο όλα όσα περιλαμβάνει ο Άλιμος, που τον κάνουν τόσο ξεχωριστό. Είμαι σίγουρη ότι ο Ανδρέας Κονδύλης θα προσθέσει φωτεινές σελίδες ιστορίας σε αυτό το λεύκωμα». Μίλησε για την εποχή που εργαζόταν στον «Ελεύθερο Τύπο», τότε που τα γραφεία της εφημερίδας ήταν στον Άλιμο και επίσης μίλησε για τον Θουκυδίδη τον Αλιμούσιο, που καταγόταν από τον Άλιμο. «Ο Θουκυδίδης δεν ανήκει μόνο στον Άλιμο, αλλά σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο και οι Αλιμιώτες πρέπει να είναι πολύ περήφανοι γι’ αυτό», είπε.

Ακολούθως, ο Στέφανος Γερουλάνος, ανέβηκε στο βήμα και μοιράστηκε αναμνήσεις από την ζωή της οικογένειάς του στο κτήμα Γερουλάνου, στους Τράχωνες.

Στο τέλος, ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, πρόσθεσε ότι το λεύκωμα περιλαμβάνει μία σύντομη ιστορία του Αλίμου, που την επιμελήθηκε ο ίδιος. «Είναι μία αφήγηση, να αναδειχτεί η πόλης μας. Έχουμε την τύχη να ζούμε στο «μαγικό κρατίδιο του Αλίμου», όπως γράφει στον πρόλογο του λευκώματος ο Γιάννης Λούλης. Η πόλη μας έχει τη δική της ταυτότητα και αύρα. Πρέπει να είμαστε περήφανοι και πρέπει αυτό να το βγάλουμε προς τα έξω. Οι τουρίστες θα πρέπει στο μέλλον να πληρώνουν για να την δουν. Οι πράξεις μας θα πρέπει να οδηγηθούν προς τα εκεί. Έχουμε την μεγαλύτερη Μαρίνα στην Ελλάδα, έχουμε την ιστορία, εδώ γεννήθηκε ο Θουκυδίδης, εδώ τελούνταν τα Θεσμοφόρια, έχουμε τις πιο όμορφες παραλίες, ο ορίζοντας εδώ είναι απέραντος, οι γειτονιές είναι φιλικές και φιλόξενες. Το λεύκωμα θα είναι σύντομα διαθέσιμο και ψηφιακά από το νέο site του Δήμου. Έχουμε όραμα και στο όραμά μας αυτό, σας θέλουμε συνοδοιπόρους».

Πολλοί ήσαν οι επώνυμοι παρόντες σε αυτήν την όμορφη βιβλιοπαρουσίαση : ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζιδάκης, ο Δήμαρχος Υμηττού, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, οι πρώην Δήμαρχοι Αλίμου : Αργύρης Αργυρίου και Βασίλης Γαβριέλης- Ξένος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Χρήστος Καπάταης, η Βουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, υποψήφιοι Βουλευτές, υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, πολιτευτές και άλλοι.

Από τους αιρετούς του Δήμου Αλίμου, παρόντες ήταν : ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μάνος Γαρυφαλάκης, οι Αντιδήμαρχοι : Αναστασία Σιμητροπούλου, Στέφανος Διαμαντής, Θεοδώρα Σύρμα, Αρτέμης Καραμολέγκος και Λουκία Μελισσαράτου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι : Γιάννης Μαριόλης, Δημήτρης Δημάκης, Θεοδώρα-Κωνσταντίνα Γκόνη , Χριστίνα Βράνη, Γεωργία Πάπας, Νίκος Αλεξόπουλος, Εύη Δουδωνή και Γιάννης Πέτσας.

φωτο: Alimos Online

Ακόμη, πολλοί ήσαν οι παρόντες εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και σωματείων. Όμως, η κυριότερη και σημαντικότερη παρουσία ήταν, το πολυπληθές κοινό, που – κυριολεκτικά – γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα της Δημοτικής Θεατρικής σκηνής, κατέκλισε τους διαδρόμους και το φουαγιέ και που – βεβαίως – με την λήξη της εκδήλωσης τιμήθηκε με την δωρεάν διανομή του λευκώματος σε όλους τους παρόντες.

πηγή: Ελισάβετ Μιτσού / alimosonline.gr