“Ηλιαχτίδα” – Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας

Ο Σύλλογος «ηλιαχτίδα» είναι Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο) που ιδρύθηκε στην αρχή του 2000 στην Νέα Σμύρνη.

Σκοπός του, ν’ ασχοληθεί με το παιδί, ηθικά, οικονομικά, ψυχολογικά καθώς και με το οικογενειακό του περιβάλλον.
Επίσης, με την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε παιδί και κυρίως, το πολυτιμότερο αγαθό … την υγεία του !!!

Όραμα μας;;;  Να δημιουργήσουμε ένα Χώρο Αγάπης – ένα Ξενώνα που με πολλή Στοργή και Φροντίδα, θα φιλοξενεί άπορα παιδιά από την Ελληνική επαρχία και Κύπρο, με σοβαρά προβλήματα υγείας, που τα αναγκάζουν να μεταφερθούν στα Νοσοκομεία της Αθήνας.
Προβλήματα υγείας, ως επί το πλείστον, παθήσεις ζωτικών οργάνων (π.χ. νεφροί, καρδιά, ήπαρ, κλπ.), τα οποία απαιτούν στις περισσότερες περιπτώσεις άμεση μεταμόσχευση του οργάνου που δυσλειτουργεί.
Μετά από προσπάθειες 10 ετών τα Καταφέραμε!!! Το Μάρτιο του 2010, με άπειρη χαρά και  ιδιαίτερη ικανοποίηση, ανοίξαμε μια Ζεστή Γωνιά, στην Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης και ξεκινήσαμε τη λειτουργία του πρώτου Κέντρου Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας στην Ελληνική Περιφέρεια, με έδρα τη Νέα Σμύρνη.

Ο Αγώνας σκληρός για διατήρηση!!!
Οι Νεοσμυρνιώτες και πολύς άλλος κόσμος από τους όμορους Δήμους απ’ την αρχή στάθηκαν δίπλα μας. Οι στόχοι μας ευοδώθηκαν. Αν και οι προσπάθειες συνεχείς και δύσκολες, το Διοικητικό Συμβούλιο, σαν μια γροθιά από την αρχή της ίδρυσης του Συλλόγου, δίνει καθημερινά τη μάχη του.

Για μας, το Παιδί είναι το Μέλλον, η Εξέλιξη, η Επιτυχία μιας κοινωνίας. Είναι η ηλιαχτίδα και η χαρά της ζωής μας, ο πλούτος κάθε οικογένειας !!!
Όλοι μαζί, ας προσπαθήσουμε να του εξασφαλίσουμε μια καλύτερη ζωή, ενάντια στη σημερινή χωρίς αξίες και οράματα κοινωνία !!!
Η «ηλιαχτίδα» τώρα πια για μας, είναι Σκοπός, είναι το Φως, η Ελπίδα, η Αφοσίωση, η απέραντη Αγάπη για το Παιδί !!!

Κάθε προσπάθεια μας, έχει σημείο αναφοράς, την επέκταση και βελτίωση του χώρου και των προσφορών προς κάθε παιδί που μας χρειάζεται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.
Προσφορά, Αγάπη, Συμπαράσταση για κάθε παιδί !!!

Θεοδώρα (Ντόρα) Κασιμέρη
Πρόεδρος – Ιδρύτρια

πηγή: iliachtida.gr