Ηλιούπολη, εικόνα πλήρους εγκατάλειψης….

Ρέμα Πικροδάφνης- Πάρκο οδού Τζαβέλλα – Η  εγκατάλειψη σε όλο της το μεγαλείο! Η πόλη αφημένη στην τύχη της, ταξιδεύει με αυτόματο πιλότο!

Ένας σκουπιδότοπος γεμάτος περιττώματα σκύλων, κλαδέματα εβδομάδων που έχουν ξεραθεί και ίσως έχει αρχίσει και η διαδικασία της σήψης, σακούλες σκουπιδιών, άλλες παρατημένες και άλλες διασκορπισμένες (εβδομάδες τώρα), δίπλα σε μια Πικροδάφνη τόσο πράσινη, τόσο ζωντανή, τόσο θεριεμένη, πραγματικό θαύμα!

Ένα καταπράσινο, πυκνοφυτεμένο πάρκο, που απλώνεται στην παραρεμάτια περιοχή της Πικροδάφνης, σμίγει το πράσινό του μαζί με αυτό του ρέματος και συνιστούν  έναν όμορφο, μαγευτικό, ήρεμο, ήσυχο τόπο γεμάτο τιτιβίσματα πουλιών, προστατευμένο από τους ρύπους και το θόρυβο της λεωφόρου Βουλιαγμένης, που βρίσκεται μερικές δεκάδες μέτρα κοντά!

Απομεινάρια φαγητών διάσπαρτα, στρώματα πεταμένα, μια σκηνή προχειροστημένη για γατιά, σκουπίδια, περιττώματα ζώων παντού…

Η  ανευθυνότητα πολλών πολιτών και η πλήρης  αδιαφορία και έλλειψη κάθε φροντίδας από πλευράς Δημοτικής Αρχής, δημιουργούν μία εκρηκτική κατάσταση βρωμιάς και εγκατάλειψης, μιας περιοχής που θα μπορούσε να είναι  καθημερινό καταφύγιο μεγάλων και μικρών….

Αλλά ποιός νοιάζεται γι αυτό? Για την ποιότητα της καθημερινότητας, όταν αυτή δε συνιστά μεγάλο έργο εκατομμυρίων ευρώ? Πόσο ‘πιασάρικο’ έργο είναι η συνεχής φροντίδα ενός πάρκου και ενός ρέματος για να μπορούν να παίζουν καθημερικά τα παιδιά και να ησυχάζουν στην ομορφιά και στην ησυχία του οι μεγαλύτεροι?

Θα καθαρίσουμε το πάρκο στις 6 Ιουνίου, για να το ετοιμάσουμε για τη γιορτή, όπως κάθε χρόνο. Αλλά δε φτάνει…

πηγή: kipi.gr