Καθαρισμός στο ρέμα της Αγίου Δημητρίου, το γραφικό ρέμα θα έχει σύντομα την εικόνα που του αξίζει

Καθαρισμός, νοικοκύρεμα και καλλωπισμός γίνεται αυτές τις ημέρες στο ρέμα της Αγίου Δημητρίου. 

Υπάλληλοι του Δήμου κόβουν τα ξερόχορτα και τους θάμνους και καθαρίζουν την περιοχή. Σε συνδυασμό με την νέα μικρή πεζογέφυρα που κατασκευάζεται -στο ύψος της Αγ. Δημητρίου 24- το γραφικό ρέμα θα έχει σύντομα  την εικόνα που του αξίζει.

 Ξεκίνησαν συστηματικά οι εργασίες για την κατασκευή μικρής πεζογέφυρας στο ρέμα της οδού Αγίου Δημητρίου, στο ύψος του αριθμού 24, που θα διευκολύνει την κυκλοφορία των πεζών, ένθεν και ένθεν, μεταξύ των δύο κατευθύνσεων της οδού.

Ήδη σήμερα –μετά τις απαραίτητες προεργασίες που έγιναν τις προηγούμενες μέρες–  έγινε η διάνοιξη των οπών για την θεμελίωση και τοποθετήθηκε ο κατάλληλος οπλισμός, που έφτασε σε βάθος τα 9 μέτρα.

Ο φορέας-κατάστρωμα της πεζογέφυρας θα είναι μεταλλικός και θα εδράζεται σε δύο κολώνες-εμφυτευμένους πασσάλους ένθεν και ένθεν στις δύο πλευρές του ρέματος (συνολικά στην κατασκευή 4 κολώνες).

Από την πλευρά όπου υπάρχει η μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων (όπου και η λεωφορειακή γραμμή), θα κατασκευαστούν δύο ράμπες πρόσβασης πεζών, με δυνατότητα χρήσης και αμαξιδίου. O μεταλλικός φορέας είναι ήδη έτοιμος και ως εκ τούτου, η ολοκλήρωση του έργου δεν θα είναι χρονοβόρος.

Η μικρή πεζογέφυρα ήταν χρόνιο αίτημα πολλών κατοίκων της περιοχής για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας τους, αίτημα το οποίο ήδη υλοποιείται.

πηγή: alimosonline.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ