Κινηματογράφος: Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα (11 – 17/4)

Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα του Απριλίου πλησιάζει και μαζί της έρχονται μερικές από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Μία από αυτές είναι η ταινία για τη ζωή της θρυλικής τραγουδίστριας Amy Winehouse, η οποία θα φέρει τον ίδιο τίτλο με το εμβληματικό άλμπουμ και τραγούδι της «Back to Black».

Επιπλέον, επιστρέφουν οι αγαπημένοι Ghostbusters, οι οποίοι αυτή την φορά «μπλέκουν» σε νέες περιπέτειες με φαντάσματα. Παράλληλα, η νέα εβδομάδα θα έχει «αέρα» Όσκαρ, αφού θα δούμε και το «Τοτέμ», το οποίο αποτέλεσε μεταξύ άλλων και την υποψηφιότητα του Μεξικού για Όσκαρ.

 

1. Back to Black

Υπόθεση:  Η εκπληκτική ιστορία της πρώιμης πορείας προς τη δόξα της Amy Winehouse και της δημιουργίας του του πρωτοποριακού της άλμπουμ, «Back to Black». Ειπωμένη από την οπτική της Amy και εμπνευσμένη από τους πολύ προσωπικούς της στίχους, η ταινία παρακολουθεί τη σπουδαία γυναίκα πίσω από το καλλιτεχνικό φαινόμενο και την ταραχώδη σχέση που βρίσκεται στον πυρήνα ενός από τα πιο θρυλικά μουσικά άλμπουμ στην ιστορία.

 

2. Ghostbusters: Η αυτοκρατορία του πάγου

Υπόθεση: Στην ταινία «Ghostbusters: Η Αυτοκρατορία του Πάγου» η οικογένεια Spengler επιστρέφει εκεί που ξεκίνησαν όλα– στον χαρακτηριστικό πυροσβεστικό σταθμό της Νέας Υόρκης – για να συνεργαστεί με τους αυθεντικούς Ghostbusters, που έχουν δημιουργήσει ένα άκρως απόρρητο εργαστήριο ώστε να «απογειώσουν» την επιχείρηση κυνηγιού φαντασμάτων. Όταν, όμως, βρίσκουν ένα αρχαίο αντικείμενο που απελευθερώνει διαβολική δύναμη, νέοι και παλιοί Ghostbusters συνεργάζονται για να προστατέψουν την πόλη τους και να σώσουν τον κόσμο από μια δεύτερη Εποχή του Πάγου.

 

3. Τα μαθήματα της Μπλάγκα

Υπόθεση:  Η 70xronh Μπλάγκα, συνταξιούχος καθηγήτρια, έχει βυθιστεί στο πένθος λόγω της πρόσφατης απώλειας του συζύγου της. Όλη της η ύπαρξη έχει πλέον επικεντρωθεί στο να προσφέρει στον νεκρό ένα περίτεχνο μνήμα, ώσπου μια τηλεφωνική απάτη θα της κλέψει τις αποταμιεύσεις. Απεγνωσμένη, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της, θα περάσει στην απέναντι όχθη: μεθοδικά, γίνεται και η ίδια απατεώνας.

 

4. Τοτέμ

Υπόθεση: Η επτάχρονη Σολ περνά τη μέρα στο σπίτι του παππού της, βοηθώντας στις προετοιμασίες για ένα πάρτι-έκπληξη που διοργανώνεται για τον πατέρα της. Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου, σε μια συναρπαστική ταινία για τη ζωή και την απώλεια, για τα ανθρώπινα όντα που είναι πιο δυνατά όταν είναι μαζί.

 

5. Για πάντα νέοι

Υπόθεση: 
Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα νεαρών ηθοποιών σε μία από τις πιο σημαντικές δραματικές σχολές της Γαλλίας, καθώς αντιμετωπίζουν τις χαρές και τις δυσκολίες της τέχνης και της αγάπης.

 

πηγή: neolaia.gr