ΣΙΝΕΜΑ: Ένας έρωτας γεννιέται στο τρέιλερ του “Joker: Folie à Deux”

Μια πρώτη δυνατή γεύση από το πολυαναμενόμενο σίκουελ με πρωταγωνιστές τους Γιόακιν Φίνιξ και Lady Gaga.

Απόλυτα προσηλωμένο στο πώς γεννήθηκε η σχέση του Τζόκερ και της Χάρλεϊ Κουίν αποδεικνύεται το πρώτο teaser τρέιλερ του πολυαναμενόμενου “Folie à Deux” που μόλις κυκλοφόρησε.

Στο σίκουελ του εξαιρετικά επιτυχημένου “Joker” (Τοντ Φίλιπς) (2019), ο οσκαρικός Γιόακιν Φίνιξ επιστρέφει στο ρόλο του Άρθουρ Φλεκ / Τζόκερ, ενώ η Lady Gaga ντεμπουτάρει ως Χάρλεϊ Κουίν. Ως γνωστόν, η Κουίν αποτελεί τον έρωτα της ζωής του Τζόκερ, έτσι παρόλο που δεν είναι ακόμα γνωστό τι ακριβώς αφορά το σενάριο των Φίλιπς και Σκοτ Σίλβερ, μετά και την κυκλοφορία του τρέιλερ μπορούμε εύλογα να μαντέψουμε ότι σχετίζεται με τη γνωριμία τους.

Να θυμίσουμε εδώ πως ο τίτλος “Folie à Deux”, αντιστοιχεί στον ιατρικό όρο που χρησιμοποιείται για την περιγραφή μιας ψυχολογικής διαταραχής που επηρεάζει δύο ή περισσότερα άτομα, συνήθως συγγενείς. Επίσης, έχει γραφτεί στον αμερικάνικο Τύπο πως το σίκουελ πρόκειται να έχει τη μορφή μιούζικαλ, υποψία που ενισχύει η φράση “the world is a stage” (“ο κόσμος είναι μια σκηνή”) που εμφανίζεται πάνω στην αφίσα, αλλά και από το ύφος του τρέιλερ. Έπειτα, εκτός από τους Φίνιξ και Lady Gaga, στη διανομή των ρόλων βρίσκουμε ακόμα τους Ζάζι Μπιτς, Μπρένταν Γκλίσον και Κάθριν Κίνερ.

Αξίζει να θυμήσουμε πως το “Joker” ήταν η παραγωγή που έφερε το πρώτο και μοναδικό ως τώρα Όσκαρ στον Φίνιξ, με την ταινία να κερδίζει συνολικά δύο χρυσά αγαλματίδια από την Αμερικανική Ακαδημία – το άλλο απέσπασε για την πρωτότυπη μουσική της η Χίλντουρ Γκουντναντότιρ. Το φιλμ του Φίλιπς “έσπασε” το παγκόσμιο box office φτάνοντας το 1 δις σε έσοδα, ενώ βρίσκεται ανάμεσα στα εμπορικότερα φιλμ των τελευταίων ετών στην Ελλάδα.

Το “Joker: Folie à Deux” αναμένεται στους κινηματογράφους στις 4 Οκτωβρίου 2024.

Δείτε το τρέιλερ του “Joker: Folie à Deux”:

πηγή: athinorama.gr