Υπηρεσία Ασύλου: Κρούσματα κορονοϊού και στον Άλιμο

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή το περιφερειακό γραφείο της υπηρεσίας Ασύλου στον Άλιμο, καθώς καιτα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας στην Κατεχάκη, όπως και το Περιφερειακό στον Πειραιά.

Ο λόγος είναι ότι έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού σε συνεργαζόμενους διερμηνείς.

Από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ενημέρωσαν για κρούσματα στα γραφεία Ασύλου, ανάμεσα σε αυτά γνωστοποίησαν ότι υπάρχει και κρούσμα σε διερμηνέα που συνεργάζεται με το γραφείο Αλίμου.

Νωρίτερα το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι την Παρασκευή θα είναι κλειστά τα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας Ασύλου και του Περιφερειακού Γραφείου Αθήνας της υπηρεσίας στην Κατεχάκη για απολύμανση, μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε συνεργαζόμενο διερμηνέα, και ότι αύριο θα ανακοινωνόταν ποια γραφεία της υπηρεσίας Ασύλου στην Αττική θα έκλειναν τη Δευτέρα και την Τρίτη για να γίνει και εκεί απολύμανση.

Εργαζόμενοι του γραφείου στον Πειραιά καταγγέλλουν ότι το τμήμα Συντονισμού της Υπηρεσίας Ασύλου είχε ενημερωθεί από το βράδυ της Τετάρτης για κρούσμα σε συνεργαζόμενο διερμηνέα, αλλά δεν υπήρχε καμία ενημέρωση στους υπαλλήλους των γραφείων μέχρι αργά το απόγευμα της Πέμπτης.