Κύπελλο Ελλάδας: Τα «σενάρια» για τους οπαδούς στον τελικό και το VAR

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ξεπέρασαν Λαμία και Αστέρα Τρίπολης –αντίστοιχα- και πλέον αυτό που ενδιαφέρει την Πολιτεία και την ΕΠΟ είναι η διεξαγωγή ενός τελικού Κυπέλλου Ελλάδας χωρίς τα έκτροπα των τελευταίων ετών.

Το κλίμα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο φιναλίστ είναι… τεταμένο, με τις ίδιες τις ομάδες να θέλουν τη στήριξη τους, αλλά παράλληλα να φοβούνται μια πιθανή τιμωρία, από τα επεισόδια που μπορεί να προκληθούν. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε όσα έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια σε τελικούς ΑΕΚ – ΠΑΟΚ.

Η Πολιτεία δεν δείχνει διατεθειμένη να ρισκάρει να πραγματοποιηθεί άλλος ένας αγώνας – έκτρωμα κι έτσι να «σενάρια» που υπάρχουν είναι δύο. Είτε ο τελικός του Κυπέλλου θα γίνει με αισθητά περιορισμένα άτομα στις εξέδρες, είτε θα γίνει με προσκλήσεις (σ.σ. όπως έγινε το 2016 στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός).

Όλα θα κριθούν οριστικά στις συσκέψεις που θα γίνουν μεταξύ όλων των εμπλεκομένων την εβδομάδα που έρχεται…

Την ίδια στιγμή, εξαιρετικά πιθανό είναι να δούμε στο «μεγάλο» ματς του ΟΑΚΑ να χρησιμοποιείται για πρώτη φορά το Video Assistant Referee (VAR)

Η ΕΠΟ φέρεται να είναι απόλυτα έτοιμη να εγκαινιάσει το σύστημα, ενώ στον χειρισμό του στον τελικό του Κυπέλλου αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ξένοι διαιτητές.

πηγή: newsit.gr