Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: «Έργο Βιτρίνας Η Ανάπλαση Της Λεωφόρου Ειρήνης» – Πυρά Κατά Του Εμπορικού Συλλόγου

Σκληρή ανακοίνωση με αφορμή την ανακοίνωση της ανάπλασης της λεωφόρου Ειρήνης εξέδωσε η λαϊκή συσπείρωση Ηλιούπολης.

Η παράταξη του ΚΚΕ στην ανακοίνωσή της εναντιώθηκε στην ανάπλαση της λεωφόρου Ειρήνης, αναφέροντας πως δεν ειναι έργο πρωταρχικής σημασίας για την πόλη και τονίζοντας πως πρόκειται για την «χαρά του εργολάβου» αφήνοντας υπόνοιες για μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα που θα αναλάβουν το έργο της ανάπλασης.

Η λαϊκή συσπείρωση έστρεψε τα πυρά της και κατά του νεοσυσταθέντος Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης, αναφέροντας πως είναι μια «σικέ προσπάθεια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της λαϊκής συσπείρωσης: 

Την ώρα που έργα υποδομής και πρώτης ανάγκης είναι στα αζήτητα, η Διοίκηση του Δήμου μαζί με την Περιφέρεια Αττικής  επιλέγουν ένα έργο σίγουρα όχι πρώτης αναγκαιότητας ή χρησιμότητας στην πόλη. Μια ακόμη ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης! Ένα έργο βιτρίνας που το έχουμε δει κατ’ επανάληψη να …»πραγματοποιείται» τα τελευταία χρόνια από μια σειρά δημάρχους της πόλης. 800 χιλιάδες ευρώ, η  χαρά του εργολάβου!!!

Βασικός οδηγός στα «έργα ανάπλασης» τα εργολαβικά συμφέροντα, έργα που  ντύνονται με το σαθρό επιχείρημα ότι θα φέρουν “πελατεία στα μαγαζιά, θα αναβαθμίσουν την αγορά της πόλης”!!! Σε κανένα από τους ιθύνοντες της Δημοτικής αρχής δεν πέρασε από το νου ότι τα μικροεμπορικά  και η αγορά της πόλης πεθαίνουν γιατί η τσέπη του νοικοκυριού δεν έχει. Γιατί τα mall εξοντώνουν τα μικρομάγαζα και μαζεύουν την πελατεία. Κανένας δεν αναφέρει ότι «οι αναπλάσεις» του Λάτση στην ευρύτερη περιοχή Ελληνικού και Παραλίας θα φέρουν τα μεγάλα συμφέροντα και στην πόλη μας και θα θέσουν σε πορεία απόσυρσης και άλλα μικρομάγαζα.

Είμαστε πάλι μπροστά σε μια ακόμη ανάπλαση  και προσπάθεια εξωραϊσμού του κεντρικού δρόμου, χωρίς συνολικότερο σχέδιο για να ανακουφιστεί και να γίνει προσβάσιμο το Κέντρο της Πόλης, ενώ οι συνοικίες της πόλης συνεχίζουν να βουλιάζουν σε προβλήματα με δυσκολία ακόμη και να περπατήσει κανείς σε  δρόμους και πεζοδρόμια. Ότι σε γειτονιές όπως ο «Άγιος Κωνσταντίνος», η «Κάτω Ηλιούπολη», η «Αγία Μαρίνα», τα πάρκα και οι ελεύθεροι χώροι είναι ανύπαρκτο είδος με τα δημόσια κτήματα ανεκμετάλλευτα είτε στην αγκαλιά του Υπερταμείου είτε υπό την απειλή και νέων καταπατητών.

Η υποβάθμιση, αυτών των περιοχών απαξιώνει ανάγκες κατοίκων και μικρομάγαζων και είναι συνειδητή η ιεράρχηση και οι προτεραιότητες της διοίκησης του Δήμου. Να θυμίσουμε μόνο την προσπάθεια δημιουργίας «Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου» στους γύρω από την Κεντρική πλατεία δρόμους, με παράλληλη προσπάθεια δημιουργίας ενός σικέ «Εμπορικού Συλλόγου» που μαζί με την δημοτική αρχή «θα διαχειρίζονταν τα κονδύλια του προγράμματος” και σε βάρος και των μικρομάγαζων, αλλά δεν τους βγήκε.

Απουσιάζουν σταθερά σχεδιασμένες παρεμβάσεις σε ζητήματα αντισεισμικής θωράκισης σχολείων, η πολιτική  προστασία, υποδομές πρόνοιας, σχολικής στέγης, λαϊκού αθλητισμού. Χιλιάδες παιδιά είναι έξω από τους παιδικούς σταθμούς και ενώ όλα τα χρόνια θέτουμε στα Δημοτικά Συμβούλια να μπουν σε προτεραιότητα τέτοια έργα απορρίπτονται μια και δεν εμπεριέχονται στο σχεδιασμό και τις προτεραιότητες του ΕΣΠΑ. Η ΣΑΤΑ των σχολείων (270 χιλιάδες ευρώ) για την συντήρηση των σχολείων εξαφανίστηκε στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2019 και την ίδια στιγμή προβάλλονται προκλητικά ως “έργα πνοής” αυτά στην Λεωφόρου Ειρήνης και ο διαγωνισμός για το γιγάντιο ΣΤΟΚ των κάδων απορριμμάτων, άλλη μια χαρά των εργολάβων.

πηγή: ilioupolinews.gr