Lucille Ball -Το μυστικό της αιώνιας νιότης είναι να ζεις με εντιμότητα, να τρως αργά και να λες ψέματα για την ηλικία σου

14 μαθήματα ζωής από μία από τις πλέον δημοφιλείς & με επιρροή ηθοποιούς των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Lucy που όλοι αγαπήσαμε, έλεγε ότι δεν ήταν αστεία αλλά γενναία…

Lucille Ball… Στο άκουσμα και μόνο του ονόματός της, ένα χαμόγελο διαγράφεται στα χείλη μου… Η γλυκιά Lucy με το σπιρτόζο βλέμμα, η  χαρισματική Aμερικανίδα κωμική ηθοποιός του θεάτρου, του σινεμά, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, μοντέλο, παραγωγός, που όλοι αγαπήσαμε…

`Εφυγε από τη ζωή στις 26 Απριλίου του 1989

Έγινε διάσημη ως πρωταγωνίστρια των σειρών I Love Lucy, The Lucy–Desi Comedy Hour, The Lucy Show, Here`s Lucy και Life With Lucy. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήταν μία από τις πλέον δημοφιλείς και με επιρροή ηθοποιούς των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια της ζωής της. Είχε μια από τις μακροβιότερες καλλιτεχνικές καριέρες και ιδιαίτερα στην τηλεόραση.

American actress, comedian and TV executive Lucille Ball (1911 – 1989), circa 1940. (Photo by Silver Screen Collection/Hulton Archive/Getty Images)

Τη δεκαετία του `30 ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της. Εξελίχθηκε γρήγορα σε ραδιοφωνική και κινηματογραφική ηθοποιό στη δεκαετία του `40 και τηλεοπτική σταρ την επόμενη δεκαετία. Συνέχισε να πρωταγωνιστεί και τις επόμενες δύο δεκαετίες. To 1962 έγινε η πρώτη γυναίκα που διεύθυνε ένα μεγάλο τηλεοπτικό στούντιο, που παρήγαγε πολλές επιτυχημένες και δημοφιλείς σειρές.

Προτάθηκε για τα Βραβεία Έμμυ δεκατρείς φορές και το κέρδισε τέσσερις, ενώ το 1977 ήταν ανάμεσα στις πρώτες γυναίκες ηθοποιούς που τιμήθηκαν με το βραβείο Women in Film Crystal Award.Το 1979 τιμήθηκε με το βραβείο Golden Globe Cecil B. DeMille, το 1986 με το βραβείο Lifetime Achievement από το κέντρο απονομής τιμών Kennedy και το 1989 με το Governors από την Ακαδημία τηλεοπτικών τεχνών και επιστημών.

Η Lucille Ball γεννήθηκε με το μοναδικό χάρισμα να κάνει τον κόσμο να χαμογελά… Ίσως γιατί ήξερε να βλέπει τη ζωή με άλλο μάτι… Αυτό φαίνεται από τα λόγια της που είναι σπουδαία μαθήματα ζωής…

«Χαίρομαι να κάνω τους ανθρώπους να γελούν, αφού μπορώ να δείχνω την αξία του γέλιου μέσα σε τόσες πολλές διαφορετικές καταστάσεις και τρόπους ζωής».

«Στη ζωή όλα τα καλά πράγματα αποκτώνται δύσκολα, αλλά η σοφία είναι το δυσκολότερο».

«Θεωρώ πως το να ξέρεις τι δεν μπορείς να κάνεις είναι σημαντικότερο από το να γνωρίζεις τι μπορείς να κάνεις».

«Αγάπησε πρώτα τον εαυτό σου και όλα τα υπόλοιπα είναι δυνατά. Πραγματικά πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου αν θέλεις να πετύχεις οτιδήποτε σε αυτόν τον κόσμο».

«Προτιμώ να μετανιώνω για πράγματα που έχω κάνει, παρά να μετανιώνω για όσα δεν έχω προσπαθήσει».

«Τύχη; Ποτέ δεν πόνταρα σε αυτή και φοβάμαι τους ανθρώπους που το κάνουν. Τύχη για εμένα σημαίνει κάτι άλλο: Σκληρή δουλειά και αντίληψη του ποια είναι μία ευκαιρία και ποια δεν είναι».

«Αν θέλεις ένα πράγμα να γίνει, ζήτησέ το από έναν πολυάσχολο άνθρωπο. Όσο περισσότερα πράγματα κάνεις, τόσο περισσότερα πράγματα μπορείς να κάνεις».

«Μια φορά στη ζωή του κάθε άντρας δικαιούται να ερωτευτεί παράφορά μία πανέμορφη κοκκινομάλλα».

«Δεν είμαι αστεία, απλά είμαι γενναία».

«Όταν δουλεύεις στην τηλεόραση πρέπει να ξέρεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αποσυρθείς».

«Ένα από τα πράγματα που έμαθα με σκληρό τρόπο είναι ότι δεν ωφελεί να αποθαρρύνουμε τον εαυτό μας. Το να απασχολούμαστε με διάφορα πράγματα και να κάνουμε την αισιοδοξία τρόπο ζωής, μπορεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας».

«Το μυστικό της αιώνιας νιότης είναι να ζεις με εντιμότητα, να τρως αργά και να λες ψέματα για την ηλικία σου».

«Μία πολύ καλή αρχή είναι να μπορείς να αναγνωρίζεις τι σε κάνει ευτυχισμένο».

«Η ικανότητα έχει μικρή σημασία όταν δεν υπάρχει η ευκαιρία να την αναδείξεις».

Lucille Ball paints her lips in a scene from the film ‘Lured’, 1947. (Photo by United Artists/Getty Images)
THE CHARLIE MCCARTHY SHOW/THE CHASE AND SANBORN PROGRAM — Season 4 — Pictured: Actress/comedian Lucille Ball in 1941 — (Photo by: NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images)

πηγή: Μανταλένα Μαρία Διαμαντή / klik.gr