Μάικλ Τζόρνταν vs Ντομινίκ Ουίλκινς: Η νύχτα των ιπτάμενων

Το 1988 έγινε η πιο εμβληματική κόντρα στον διαγωνισμό καρφωμάτων του All-Star Game

Έχουν περάσει 31 χρόνια από την πιο κλασική μονομαχία στην ιστορία του διαγωνισμού καρφωμάτων του All-Star Game. Βασικά, η σωστή λέξη είναι τιτανομαχία, καθώς αντιμέτωποι βρέθηκαν ο Μάικλ Τζόρνταν με τον Ντομινίκ Ουίλκινς. Ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών κόντρα στον καλύτερο Αμερικανό που ήρθε ποτέ στην Ευρώπη και μάλιστα στον Παναθηναϊκό.

Μία μέρα πριν οι δυο τους συνεργαστούν για λογαριασμό της ομάδας της Ανατολής, κονταροχτυπήθηκαν στην πιο επική μάχη, μπροστά στο κοινό του MJ.

Ο διαγωνισμός έγινε στο Σικάγο, το «σπίτι» του Τζόρνταν, και ο κόσμος ίσως έπαιξε τον ρόλο του στο τελικό αποτέλεσμα.

Κάθε αθλητής είχε στη διάθεσή του τρεις προσπάθειες. Ο Ντομινίκ ξεκίνησε με το απόλυτο (πέντε δεκάρια), για να τον… ισοφαρίσει άμεσα ο Air. Ο Human Highlight Film έκανε και δεύτερο 50άρι, έναντι 47 πόντων που πήρε ο Τζόρνταν στο δεύτερο κάρφωμα. Ο κόσμος άρχισε να αποδοκιμάζει, να βρίζει τους κριτές, οι οποίοι στην τρίτη προσπάθεια του Ντομινίκ (που… γιουχαΐστηκε) πήρε μόλις 45 πόντους.

Έτσι, ο τοπικός ήρωας κέρδισε τον αγώνα με ένα ακόμη 50άρι, που ήταν το all time classic
κάρφωμα, με άλμα από τη γραμμή των βολών.

Ήταν εκείνες οι εποχές που όλα ήταν πιο αγνά. Οι παίκτες δεν είχαν συμμάχους άλλους ανθρώπους, δεν υπερπηδούσαν εμπόδια. Ήταν μόνοι τους με μια μπάλα στα χέρια και με αντίπαλο τη βαρύτητα…

πηγή: Αργύρης Ευθυμιάδης / athensvoice.gr