Μαθητές και καθηγητές από Γαλλία και Νορβηγία, επισκέπτονται τον Άλιμο

Το 1ο Γενικό Λύκειο Αλίμου – Θουκυδίδειο, από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 συμμετέχει στο διετές πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ErasmusKA 229 με θέμα «European Cooperative Eco City 2030» ή «E.C.O City 2030». Το θέμα του προγράμματος αφορά στην αειφορία και στα προβλήματα του περιβάλλοντος.

https://padlet.com/ecocity2030ldm/erasmus

Το πρόγραμμα είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή  Ένωση και οι συμμετέχουσες χώρες είναι οι :

Γαλλία – LYCEE DARIUS MILHAUD – Le Kremlin Bicetre – Paris

Νορβηγία – SKEDSMO VIDEREGAENDE SKOLE – Lillestrøm – Oslo

Ελλάδα – 1ο ΓΕ.Λ. ΑΛΙΜΟΥ – Άλιμος – Αθήνα

Σκοπός  του προγράμματος είναι οι μαθητές, μέσω της συνεργασίας και της ανταλλαγής απόψεων, να αναγνωρίσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα των σύγχρονων μεγαλουπόλεων και στη συνέχεια να προτείνουν λύσεις για αυτά με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη και την αειφόρο διαβίωση στην πόλη του μέλλοντος «E.C.O City 2030».

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν εβδομαδιαίες επισκέψεις των μαθητών στα σχολεία, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με σκοπό να συναντηθούν οι μαθητές μεταξύ τους, να κάνουν κοινές περιβαλλοντικές δραστηριότητες και να γνωρίσουν από κοντά την κάθε περιοχή.

Σε κάθε επίσκεψη θα συμμετέχουν δεκαπέντε (15) μαθητές και τέσσερις (4) καθηγητές από κάθε μία από τις άλλες δύο χώρες. Το  1ο Γενικό Λύκειο Αλίμου – Θουκυδίδειο θα φιλοξενήσει τριάντα (30) μαθητές και οκτώ (8) καθηγητές από την Γαλλία και τη Νορβηγία την εβδομάδα 11 – 16 Φεβρουαρίου 2019.

Από το 1ο ΓΕΛ ΑΛΙΜΟΥ συμμετέχουν στο πρόγραμμα 35 μαθητές και 7 καθηγητές.

Δραστηριότητες του Θουκυδίδειου για το 2018-19:

  • Μέτρηση της ποιότητας του πόσιμου νερού σε δίκτυο Υδρευσης με χρήση ρομπότ σε πλατφόρμες Arduin και Lego Mindstorms EV
  • Κατασκευή φίλτρου καθαρισμού πόσιμου νερού.
  • Κατασκευή βιοπλαστικού.
  • Βιώσιμη ανάπτυξη στον Αλιμο.