Με ευθύνη της αντιπολίτευσης ξεκρέμαστοι οι “παρατασιούχοι” στον Άλιμο

Λίγο πριν τη συζήτηση του θέματος ξαφνικά άδειασαν τα έδρανα της αντιπολίτευσης

Με καθαρή ευθύνη της αντιπολίτευσης οι “παρατασιούχοι” στο δήμο Αλίμου έμειναν ξεκρέμαστοι απόψε και οδηγούνται στην έξοδο από την εργασία τους λίγο πριν τις γιορτές και νωρίτερα από το προβλεπόμενο, αφού δεν ανανεώθηκε η εντολή στο δήμαρχο για την παραμονή τους.

Τελευταίο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η επανασυζήτηση του θέματος για την εκ νέου εντολή στο Δήμαρχο να παραμείνουν οι εργαζόμενοι αυτοί έως και τις 27 Δεκεμβρίου στην εργασία τους.

Το θέμα είχε αναβληθεί στο προηγούμενο συμβούλιο κατόπιν αιτήματος της Κυριακής Καμαρινού “Λαϊκή Συσπείρωση” (ΚΚΕ) και της παράταξης “Άνω – Κάτω στο Καλαμάκι” της Ελένης Μπελιά (ΣΥΡΙΖΑ) προκειμένου να διαβουλευτούν μεταξύ τους και να φέρουν στο σημερινό συμβούλιο δική τους πρόταση για την αντιμετώπιση του θέματος.

Το γεγονός ότι κανείς τελικά από την αντιπολίτευση δεν ήθελε να συζητήσει το θέμα και να ψηφίσει, φάνηκε αφού λίγο πριν συζητηθεί αυτό, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, πλην Βαγγέλη Ευαγγελίου & Γιάννη Πέτσα, αποχώρησαν, ενώ οι τρεις κυρίες [ΣΥΡΙΖΑ], δημοτικοί σύμβουλοι Μπελιά, Γιαννούτσου, Αθανασοπούλου, παρέμειναν μεν, αλλά με έναν καθαρά προσχηματικό τρόπο, δήλωσαν “παρών”, χωρίς να καταθέσουν πρόταση για την οποία είχαν ζητήσει αναβολή στο προηγούμενο συμβούλιο.

Πέρα, όμως, από την αποχώρηση της αντιπολίτευσης, αυτό που εξόργισε τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη ήταν τα ειρωνικά χαμόγελα από την πλευρά της παράταξης “Άνω – Κάτω στο Καλαμάκι“, που εκπροσωπείται από τις τρεις προαναφερθείσες κυρίες.

Αν δεν πάρουμε απόφαση απόψε, αυτοί οι άνθρωποι αύριο θα είναι άνεργοι” είπε και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά σύσσωμης της αντιπολίτευσης “απαράδεκτη” και “πολιτικό αίσχος” και τους ίδιους “θεομπαίχτες“, που πρέπει να ντρέπονται, γιατί κοροϊδεύουν και εμπαίζουν το δημοτικό συμβούλιο και φάνηκε πολύ καλά ότι η ευαισθησία τους, όπως είπε, για τους εργαζόμενους, εξαντλείται στα λόγια και πρόθεσή τους είναι να κάνουν μόνον αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή.

Η λαλίστατη για όλα τα άλλα, κυρία Μπελιά, η οποία είχε λόγο επί παντός επιστητού όλη αυτή την ώρα, τώρα έπαθε αφωνία. Πού είναι η πρόταση της παράταξής της που υποτίθεται ότι θα έφερνε σήμερα” είπε. “Αυτή είναι η ευαισθησία τους για τους εργαζόμενους“;

Τέλος, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων Δ. Γεωργακόπουλος πρότεινε να λάβει το δημοτικό συμβούλιο – όσοι απέμειναν – και ο ίδιος την ευθύνη για την παραμονή των εργαζομένων, αυτό δεν έγινε δεκτό και η συνεδρίαση έληξε χωρίς να ληφθεί απόφαση.

Από την πλευρά, της Κυριακής Καμαρινού, που δεν ήταν παρούσα λόγω ασθένειας, εστάλη επιστολή με έγγραφη πρόταση.