Με Τσιτσιπά και στην Ελλάδα το Davis Cup

Την ευκαιρία να δουν τον Στέφανο Τσιτσιπά θα έχουν τον Σεπτέμβριο οι Έλληνες.

Τον Στέφανο Τσιτσιπά ν’ αγωνίζεται στην Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τονΣεπτέμβριο του 2019 οι Έλληνες φίλαθλοι του τένις. 

Η ΕΦΟΑ υπέβαλε αίτημα  προς την ITF, για τη διοργάνωση του DAVIS CUP στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Tatoi Club (Σεπτέμβριος 2019) και μέσα στην ομάδα που θα… κατεβάσει η χώρα μας είναι και το Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης, Στέφανος Τσιτσιπάς.

Η οριστική απόφαση για την ανάθεση στην Ελλάδα θα αποφασιστεί την 05/03/2019 στο Λονδίνο με την  χώρα μας αγωνίζεται στο Group III της Ευρωαφρικανικής Ζώνης, στο οποίο συμμετέχουν 8 χώρες. Αντίπαλοι της Εθνικής μας είναι οι χώρες Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Εσθονία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Μονακό, Μαυροβούνιο, Πολωνία.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε τη συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα και θα κληθούν ακόμη οι Μάρκος Καλοβελώνης, Πέτρος Τσιτσιπάς και Μιχάλης Περβολαράκης. Αρχηγός της αποστολής θα οριστεί ο Απόστολος Τσιτσιπάς με Εθνικό Προπονητή τον Δημήτρη Χατζηνικολάου και Εκπρόσωπο-Συντονιστή από το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. τον Αναπληρωτή Έφορο Αγωνιστικού Διονύση Κοντονή.

Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. και ολόκληρης της Οικογένειας του Ελληνικού Τένις, καταθέτω με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα συναισθήματα χαράς για τη συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά στην Εθνική Ομάδα, που σηματοδοτεί και τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Αθλητές που θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα, Μάρκο Καλοβελώνη, Πέτρο Τσιτσιπά και Μιχάλη Περβολαράκη καθώς και τον Αρχηγό Αποστολής Απόστολο Τσιτσιπά, τον Προπονητή Δημήτρη Χατζηνικολάου και τον Εκπρόσωπο της Ε.Φ.Ο.Α. Διονύση Κοντονή και εύχομαι καλή επιτυχία στους Αγώνες. Ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες αξίζουν στον Επιχειρηματία Γιάννη Μυτιληναίο, για την στήριξή του στο Άθλημά μας. Τέλος, θέλω να καταθέσω τις ευχαριστίες μας στον Υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη για τη στήριξή του και τη γνώση του που αφορά στο Τένις.»

πηγή: gazzetta.gr