Μπρους Γουίλις: «Ήταν σαν μαριονέτα» στα γυρίσματα, «κάποιος του έδινε μια ατάκα και δεν καταλάβαινε τι σήμαινε»

Ο αγαπημένος ηθοποιός του Χόλυγουντ, Μπρους Γουίλις, εδώ και 3 χρόνια έχει διαγνωστεί με γνωστική αφασία, μια νόσο η οποία δε τον καθιστά ικανό να δουλεύει. Ο 67χρονος πια ηθοποιός, που από τη στιγμή που διαγνώστηκε με άνοια δε σταμάτησε να δουλεύει, σιγά σιγά αναγκάζεται να αφήσει τα κινηματογραφικά πλατό. Σύμφωνα με συμπρωταγωνιστές του, τα σημάδια της άνοιάς του είναι, πλέον, εμφανή.

Τώρα, η μετωποκροταφική του άνοια φαίνεται πως θα τον αναγκάσει να σταματήσει οριστικά την καριέρα του στην υποκριτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο φως από τη Daily Mail, διάφοροι σκηνοθέτες και ηθοποιοί που έπαιζαν στις ταινίες του Γουίλις, αναφέρουν πως η άνοια δε του επιτρέπει πια να είναι λειτουργικός ηθοποιός.

 

Μάλιστα, πηγές αναφέρουν πως σε αρκετά γυρίσματα, ο Γουίλις αναγκάζονταν να δουλέψει έχοντας ακουστικό στο αυτί του, ώστε να έχει κάποιον να του υπαγορεύει τις ατάκες του. Επιπλέον, στα τελευταία χρόνια της καριέρας του, ο μάνατζερ του Γουίλις όριζε πως τα γυρίσματα θα έπρεπε να είχαν διάρκεια 2 ημερών, κατά τις οποίες θα δούλευε μόνο 4 ώρες, καθώς η κατάστασή του ήταν αρκετά σοβαρή.

White Elephant, 2022: Ήταν σαν μαριονέτα

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της χειροτέρευσης της κατάστασης του Γουίλις, ήταν στα γυρίσματα της ταινίας White Elephant, όπου η επιδεινούμενη κατάσταση του Bruce Willis, η οποία συχνά τον έκανε να φαίνεται μπερδεμένος, ήταν πλέον ξεκάθαρη. Δύο μέλη του συνεργείου θυμούνται να τους ρωτά «ξέρω γιατί είστε εδώ, και ξέρω γιατί είστε εδώ, αλλά γιατί είμαι εγώ εδώ;».

Το White Elephant σκηνοθετούσε ο Jesse V. Johnson, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον ηθοποιό πριν από δεκαετίες, όταν ο Willis ήταν ακόμα κασκαντέρ. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης τώρα αναφέρει πως «ήταν σαφές ότι δεν ήταν ο Μπρους που θυμόμουν».

Ο ίδιος σκηνοθέτης ανέφερε πως όταν ρώτησε το συνεργείο πώς ήταν η συνεργασία με τον Γουίλις, εκείνοι δήλωσαν πως «ήταν χαρούμενοι που ήταν εκεί, αλλά ότι θα ήταν καλύτερο αν μπορούσαν να τελειώσουν το γύρισμα μέχρι το μεσημέρι και να τον αφήσουν να φύγει νωρίς».

Ένα από τα μέλη του συνεργείου, που είχε αντιληφθεί τη σύγχυση του Γουίλις στο γύρισμα, είπε ότι στόχος τους ήταν «πώς να μην κάνουν τον Μπρους να φαίνεται κακός». Έτσι, το συνεργείο έσπευσε να γυρίσει τους ρόλους του και ο ηθοποιός ακούστηκε αργότερα να ρωτάει τι έκανε στο πλατό. «Ήταν λιγότερο ενοχλητικό και περισσότερο σαν: Πώς θα κάνουμε τον Bruce να μην φαίνεται άσχημα;», δήλωσε ένα μέλος του συνεργείου στους LA Times. «Κάποιος του έδινε μια ατάκα και δεν καταλάβαινε τι σήμαινε. Ήταν απλά μια μαριονέτα».

Η ταινία βγήκε στις οθόνες τον Ιούνιο του 2022.

 

Hard Kill, 2020: Πυροβόλησε κατά λάθος 2 φορές

Στα γυρίσματα της ταινίας Hard Kill, όπου πρωταγωνιστούσε ο Γουίλις, οι σκηνοθέτες που συνεργάστηκαν μαζί του αναφέρουν πως τα σημάδια της γνωστικής παρακμής του ηθοποιού ήταν εμφανή. Σύμφωνα με δύο άτομα που ήταν στα γυρίσματα, ο Γουίλις πυροβόλησε λανθασμένα με άσφαιρο όπλο στα γυρίσματα της ταινίας.

Η ηθοποιός, Λάλα Κεντ, που συμπρωταγωνιστούσε με τον Γουίλις στην ίδια ταινία, είχε αναφέρει πως σε μια σκηνή ο χαρακτήρας του ηθοποιού έπρεπε να επέμβει και να την προστατεύσει από τους κακοποιούς. Τότε, ο Γουίλις έπρεπε να πει μια ατάκα που ήταν το σύνθημα για την Κεντ να σκύψει πριν πυροβολήσει. Αντ’ αυτού, όμως, ο Γουίλις πυροβόλησε το όπλο πριν πει την ατάκα – και η ηθοποιός δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί.

Η Κεντ λέει ότι πήρε τα πράγματα στα μέτρα της μετά την πρώτη αποτυχία του Γουίλις στα γυρίσματα του Hard Kill. «Επειδή είχα την πλάτη μου σε αυτόν, δεν είχα επίγνωση του τι συνέβαινε πίσω μου. Αλλά την πρώτη φορά, ήταν σαν, ‘Δεν τρέχει τίποτα, ας το ξανακάνουμε’», τονίζει.

Επιπλέον, ο Γουίλις συχνά κυκλοφορούσε στα γυρίσματα από μια συνοδεία, ενώ ο μακροχρόνιος βοηθός του Stephen J. Eads πληρωνόταν έως και 200.000 δολάρια ανά ταινία για να τον καθοδηγεί.

Paradise City, 2022: Μια από τις τελευταίες ταινίες πριν αποσυρθεί

Στο Paradise City όλοι ήξεραν πως έφθανε το τέλος της υποκριτικής καριέρας του Γουίλις. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τσακ Ράσελ, δήλωσε ότι ήταν ενθουσιασμένος που θα συνεργαζόταν ξανά με τον Γουίλις στο Μάουι – προσθέτοντας ότι «έφερε τον καλύτερό του εαυτό στο παιχνίδι».

Η ταινία κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022 και ο ηθοποιός έπαιξε τον ρόλο του Ίαν Σουάν μαζί με τον Τζον Τραβόλτα – οι οποίοι εμφανίζονταν και οι δύο στην αφίσα της ταινίας. Ο Γουίλις υποδυόταν έναν κυνηγό επικηρυγμένων, ο οποίος πυροβολείται και θεωρείται νεκρός στα νερά του Μάουι.

πηγή: newsbeast.grχολιγουντ