Ο Δήμος Ηλιούπολης παρέχει δωρεάν σε όσους έχουν ανάγκη την προηγμένη υπηρεσία της Τηλεϊατρικής – Τηλεειδοποίησης.

 

Η Τηλεϊατρική υλοποιείται μέσω μιας εύχρηστης μικρής συσκευής και μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια κυρίως για μοναχικά άτομα που ενδέχεται αιφνίδια να χρίζουν ιατρικής βοήθειας λόγω ασθένειας, αναπηρίας ή αυξημένης επικινδυνότητας.

 

Με την πίεση ενός πλήκτρου SOS ο χρήστης μπορεί άμεσα και 24 ώρες το 24 ωρο να ενημερώσει κάποιο έμπιστο άτομο για το έκτακτό πρόβλημα του ή αν πρόκειται για κάτι σοβαρότερο να μιλήσει με ιατρό ώστε να λάβει άμεσες συμβουλές στη βάση του ιατρικού του ιστορικού. Σε επείγουσες περιπτώσεις θα ειδοποιείται ασθενοφόρο.
Οι διαθέσιμες συσκευές είναι περιορισμένες και οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει.

Επιπλέον και ξεχωριστά από την συσκευή της τηλεϊατρικής προσφέρεται το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας. Το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας δημιουργεί ένα πλήρες ψηφιακό ιατρικό ιστορικό διότι τηρεί μαζεμένα και οργανωμένα όλα τα ιατρικά δεδομένα του ατόμου ώστε να μπορεί να τα προσπελάσει ο ίδιος ο δημότης, κάποιος φροντιστής του ή ο προσωπικός του ιατρός. Με το Ψ.Β.Υ. η πρόσβαση στην ιατρική εικόνα γίνεται εύκολη και αποφεύγεται ο κίνδυνος απώλειας των ιατρικών στοιχείων.

Για πληροφορίες και αιτήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, κα Δέσποινα Αιγινίτη κατόπιν συνεννόησης στο 210.9970096, ώρες 08:30 ως 13:30.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ