Οι μπίζνες του υποψήφιου δημάρχου Αλίμου και η τρύπα στο νερό

Ποιος είχε φτιάξει τα τοιχία στην παραλία (που γκρεμίζονται), χωρίς μελέτη, χωρίς πέδιλο και χωρίς καμία έγκριση κατασκευών;

Το NOTIA.GR γυρίζει 22 χρόνια πίσω και μέσα από μια σειρά εγγράφων παρουσιάζει την ιστορία της περίφημης τρύπας στον παραλιακό πεζόδρομο που εμφανίστηκε ένα χρόνο μετά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, λόγω κακοτεχνιών του εργολάβου που είχε αναλάβει από τον δήμο Αλίμου, το έργο.

Η ηλεκτρονική έκδοση «Τα Νέα του Αλίμου», που στηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο Ευάγγελο Τσαμήτα, στις 21 Νοεμβρίου 2018, αναφέρεται στην τρύπα, στον παραλιακό πεζόδρομο και κατηγορεί τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη.

«Οι λόγοι της κατάρρευσης είναι η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε όλο το ζήτημα από τον κύριο Κονδύλη» λέει το δημοσίευμα, αλλά κουβέντα για τον εργολάβο που ευθύνεται για την κακοτεχνία. Ο οποίος βέβαια, δεν είναι άλλος από τον υποψήφιο δήμαρχο κ.Τσαμήτα!

To 1996 η τεχνική εταιρεία ΕΡΓΟΤΕΡ Α.Ε. του Ευάγγελου Τσαμήτα, ανακηρύσσεται ανάδοχος του έργου «Ανάπλαση Παραλιακής Ζώνης Αλίμου», ενδεικτικού προϋπολογισμού 350.000.000 εκατομμυρίων δραχμών με ΦΠΑ.

Η εταιρεία θα λάμβανε και ως ανταλλάγματα την εκμετάλλευση του καταστήματος «ΟΣΤΡΙΑ» και τριών περιπτέρων.

Aεροφωτογραφία του 1978 της περιοχής που βρίσκεται τώρα το Penarrubia και το Cine Άλιμος

Αεροφωτογραφία του 1988

Αεροφωτογραφία του 1995

Αεροφωτογραφία του 2001

Ένα χρόνο μετά παρουσιάζεται η τρύπα στον παραλιακό πεζόδρομο:

Η εταιρεία του Ευάγγελου Τσαμήτα αδυνατεί να εκτελέσει το υπόλοιπο του έργου, παρουσιάζονται μεγάλες καθυστερήσεις και η σύμβαση μεταβιβάζεται στην εταιρεία «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΛΙΜΟΥ» συμφερόντων Βλάση Σταθοκωστόπουλου.

Στο έγγραφο που ακολουθεί, το οποίο κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, γίνεται αναφορά στην υπέρβαση του προϋπολογισμού που έχει ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο δραχμές αλλά και στο αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η εταιρεία του υποψήφιου δημάρχου Αλίμου, Ευάγγελου Τσαμήτα.

Η εισήγηση του τότε δημάρχου Αλέξανδρου Αλούκου

Αυτή λοιπόν ήταν η πρώτη επιχειρηματική σχέση του Ευάγγελου Τσαμήτα με τον δήμο που θέλει να εκλεγεί δήμαρχος.

Λίγα χρόνια αργότερα θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ιδιωτικό ΚΤΕΟ στον Παλιό Άλιμο, αλλά ξεσηκώνονται οι κάτοικοι, το θέμα φτάνει στη Βουλή και το σχέδιο ναυαγεί.

Τώρα είναι σε δικαστική διαμάχη με τον δήμο στον οποίο θέλει να γίνει δήμαρχος, για ένα «οικόπεδο φιλέτο» απέναντι από τον «Σκλαβενίτη» πρώην «Carrefour». Ο δήμος θέλει να το κάνει χώρο για αθλητικές δραστηριότητες και ο κ. Τσαμήτας, ιδιωτικό ΚΤΕΟ.

Το ρεπορτάζ του NOTIA.GR συνεχίζεται!

πηγή: notia.gr