Οι σχολές στις οποίες πέτυχαν διάσημοι Έλληνες και η εξέλιξη τους

Είναι διάσημοι, επιτυχημένοι και σήμερα διαπρέπουν σε εντελώς διαφορετικούς τομείς από αυτούς που στα 18 τους είχαν σκεφτεί…

Οι φετινές βάσεις μπορεί να βγήκαν και πολλοί είναι εκείνοι που θα ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους, περνώντας στη σχολή που επέλεξαν.  Μην ξεχνάμε όμως ότι εκτός από αυτούς που περνούν στις σχολές που διάλεξαν ακολουθώντας μία λαμπρή πορεία στη μετέπειτα επαγγελματική τους ζωή, υπάρχουν και εκείνοι που θα διαπρέψουν ο,τι και να γίνει, παρότι δεν πέρασαν ή κι αυτοί που θα τα καταφέρουν σε κάποιο άλλο τομέα.

Η γνωστή φράση «Μάθε τέχνη κι ασ`την» μπορεί να φανεί χρήσιμη στους παρακάτω διάσημους της ελληνικής showbiz, που σήμερα μπορεί να διαπρέπουν στο χώρο του θεάματος και να απολαμβάνουν την επιτυχία τους σε εντελώς διαφορετικά πεδία από αυτά τα οποία σπούδασαν, αλλά έχουν κρεμασμένο σε κάποιο τοίχο ή στα βάθη κάποιου συρταριού κι ένα πτυχίο.

Δέσποινα Βανδή

Η Δέσποινα Βανδή έχει τελειώσει Τη Φιλοσοφική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Από εκείνα τα χρόνια κρατάει πάντα όμορφες αναμνήσεις και η ίδια έχει δηλώσει πολλές φορές ότι οι σπουδές της αυτές την έχουν βοηθήσει πολύ και ως άνθρωπο, αλλά και ως επαγγελματία στις πίστες!

Κωστής Μαραβέγιας

Ο Κωστής Μαραβέγιας, δεν αρκέστηκε στις σπουδές πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας στο Μπάρι της Ιταλίας, και επέλεξε να σπουδάσει επίσης Στατιστική και Μαθηματικά, στην ίδια πόλη. Τη στιγμή που έγινε δεκτός σε μια ερευνητική ομάδα του Πολυτεχνείου και έγινε το μεγάλο βήμα για την αρχή μιας ακαδημαϊκής καριέρας, αποφάσισε να τα αφήσει όλα και να αφοσιωθεί σε αυτό που πάντα ήθελε! Τη μουσική.

Δούκισσα Νομικού

Η Δούκισσα Νομικού πήρε το πτυχίο της από την ΑΣΟΕΕ. Η ίδια έχει δηλώσει για τις σπουδές στις στα Οικονομικά: «Μικρή ήθελα να γίνω δασκάλα, μετά επηρεάστηκα από τον αδελφό μου, που είχε περάσει ένα χρόνο πριν στη σχολή της Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, και άρχισα να ξεφυλλίζω τα βιβλία του. Τα βρήκα ενδιαφέροντα κι έτσι έδωσα εξετάσεις για εκεί».

Λάκης Λαζόπουλος

Ο Λάκης Λαζόπουλος έχει κάνει και μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογία στην Κομοτηνή! Τι είχε δηλώσει ο κ. Χαράλαμπος Δημόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Εγκληματολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο οποίος υπήρξε συμφοιτητής του Λάκη: «Με τον Λάκη συναντηθήκαμε στο πρώτο έτος στην Κομοτηνή, το 1976, ως συμφοιτητές της νεόδμητης τότε Νομικής Σχολής ΔΠΘ, που κατά τον ίδιο η συντετμημένη επωνυμία του πανεπιστημίου μας θα έπρεπε να αποδίδεται ως “Δυστυχώς, Περάσατε Θράκη”».

Διονύσης Σαββόπουλος

Θα μπορούσε να είχε γίνει δικηγόρος. Ευτυχώς έγινε τραγουδοποιός. Ο Σαββόπουλος έδωσε εξετάσεις για να μπει στη Νομική και τα κατάφερε να περάσει το δεύτερο έτος. Σπούδασε για λίγο καιρό (στη Νομική Σχολή του Αριστοτελειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης) αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Ταυτόχρονα ξεκίνησε να σπουδάζει μουσική με τον Αλέξανδρο Αινειάν, πράγμα πολύ καλύτερο. Τότε αποφάσισε να εγκαταλείψει το πτυχίο και να πάει στην Αθήνα, κι η συνέχεια είναι γνωστή.

Γιώργος Λιάγκας

Πέτυχε στις Πανελλαδικές και σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πήρε μάλιστα το πτυχίο του απο τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Αντί για μηχανολόγος μηχανικός, παραλίγο να γίνει πιανίστας. Μάλιστα όσο σπούδαζε δούλευε ως πιανίστας σ’ ένα πιάνο-μπαρ της Αθήνας. Εκεί τον εντόπισε ο σκηνοθέτης Κώστας Καραγιάννης και τον συμβούλευσε να γίνει δημοσιογράφος.

Νίκος Καρβέλας

Ένας πολύ καλός δικηγόρος θα μπορούσε να ήταν ο Νίκος Καρβέλας που αν και από μικρός ασχολούταν με τη μουσική, σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την ίδια σχολή έχει τελειώσει και η Άννα Βίσση.

Αννίτα Πάνια

Η Αννίτα Πάνια έχει τελειώσει τη Γαλλική Φιλολογία και μάλιστα παλιότερα έκανε και ιδιαίτερα σε μικρά παιδάκια. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, με τους μαθητές και τις μαθήτριές της έχει κρατήσει μέχρι και σήμερα επαφή!

Γιώργος Τσαλίκης

Ο Γιώργος Τσαλίκης τελείωσε τις σπουδές του στην ιατρική στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Αν επέλεγε να εξασκήσει το επάγγελμα, με την -αντικειμενικά- ωραία εμφάνισή του, σύσσωμος ο γυναικείος πληθυσμός θα κατασκήνωνε έξω από το ιατρείο του. Βέβαια η ενασχόλησή του τελικά με το τραγούδι, μόνο σε κακό δεν του βγήκε, αφού από το 2001 ως σήμερα μετρά πολλές επαγγελματικές επιτυχίες.

Μαριέττα Χρουσαλά

Η Μαριέττα Χρουσαλά έχει φοιτήσει στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Νάντια Μπουλέ

Στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει φοιτήσει όμως και η Νάντια Μπουλέ.

Θεοφανία Παπαθωμά

Η γνωστή ηθοποιός Θεοφανία Παπαθωμά έχει δηλώσει σχετικά με τις σπουδές της στη Νομική Θεσσαλονίκης: «Σπούδασα δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, τελείωσα, έκανα άσκηση και είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου. Πολύ εύκολα, λοιπόν, θα μπορούσα να σου μιλάω για τις εκκρεμότητες που θα είχα αύριο σε ένα αυτόφωρο ή μια αγωγή στην οποία θα έπρεπε να παραστώ».

Χάρης Ρώμας

Ο Χάρης Ρώμας, από την άλλη, εκτός από σεναριογράφος και ηθοποιός, πέρασε και από το Πανεπιστήμιο Αθηνών προκειμένου να φοιτήσει στην Ιατρική ακολουθώντας τον δρόμο του πατέρα του. Όμως, ενώ έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του και έχει πάρει το πτυχίο του, ουδέποτε έκανε ειδικότητα αφού τον κέρδισαν η τηλεόραση και το θέατρο.

Μιμή Ντενίση 

Η Μιμή Ντενίση θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια εξίσου καλή καθηγήτρια. Η πρωταγωνίστρια του θεάτρου και της τηλεόρασης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών φοίτησε και ο Αλέξανδρος Ρήγας προτού αποφασίσει να δώσει εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από την οποία αποφοίτησε το 1990.

Γιάννης Ζουγανέλης

Ο Γιάννης Ζουγανέλης έχει δηλώσει ότι η αρχιτεκτονική έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη μουσική – Και στα δύο κυριαρχούν η αισθητική και η αρμονία. Ο ίδιος έχει στο συρτάρι του και πτυχίο Αρχιτεκτονικής.

Ήβη Αδάμου

Η Ήβη Αδάμου, τελείωσε τη σχολή Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με την ίδια εν τέλει να συνεχίζει την καριέρα της στο τραγούδι στο πλευρό σπουδαίων καλλιτεχνών. Η Ήβη πήρε το πτυχίο της το 2015 και μάλιστα, τελείωσε τη σχολή στα τέσσερα χρόνια.

πηγή: Κώστας Χρυσός / klik.gr