Ομόφωνη η απόφαση για τη δομή του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας

Συμφώνησαν όλες οι ομάδες του συνεταιρισμού για τη διεξαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ * Θετική η ΕΠΟ για Κύπελλο χωρίς ομίλους

Σημαντικές αποφάσεις για τη δομή του πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν πάρθηκαν την Τρίτη (28/5), κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας.

Συγκεκριμένα, το νέο πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχουν 14 ομάδες, θα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ, τα οποία θα πραγματοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση των 26 αγωνιστικών των δύο γύρων της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Από τη διαδικασία των πλέι οφ, στην οποία θα λάβουν μέρους οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως 6, θα προκύψει, αφενός ο πρωταθλητής, αφετέρου οι ομάδες που θα εξασφαλίσουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Η ιστορική απόφαση για την υιοθέτηση του νέου πιο ανταγωνιστικού και πιο εμπορικού συστήματος, ελήφθη ομόφωνα από τις ομάδες – μέλη της Λίγκας, με στόχο την αναβάθμιση του πρωταθλήματος και την ανάδειξη ενός πιο ελκυστικού μοντέλου διεξαγωγής των αγώνων.

Κατά την ίδια συνεδρίαση, οι ομάδες κατέληξαν επίσης ομόφωνα σε εισήγηση προς την ΕΠΟ για τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος. Με γνώμονα πρωτίστως την ομοιόμορφη κατανομή των αγώνων των ομάδων σε σχέση με τις παράλληλες υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, αλλά και με σεβασμό στις ημερομηνίες των αγώνων των Εθνικών ομάδων για την επόμενη περίοδο, τα μέλη του Συνεταιρισμού πρότειναν στην ΕΠΟ συγκεκριμένο σχέδιο κατά το μέρος που σχετίζεται με τη δική τους συμμετοχή μετά την Ε’ Φάση της διοργάνωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, στην οποία συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας και στην οποία συζητήθηκε ο τρόπος διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος, σε σχέση και με την εισήγηση των μελών της Σούπερ Λίγκας. H EEΠ υιοθέτησε την εισήγηση της Σούπερ Λίγκας κατά το μέρος που την αφορά και ως εκ τούτου το αναβαθμισμένο Κύπελλο της νέας περιόδου – το οποίο θα διεξαχθεί χωρίς φάση ομίλων όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια – αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού θα προσφέρει αγωνιστική δράση καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

πηγή:  a-sports.gr