Παναθηναϊκός: Συµφωνία Γιαννακόπουλου – κυβέρνησης για τον Βοτανικό

Δύο γήπεδα στον Βοτανικό και ανάληψη όλου του Παναθηναϊκού συµφώνησε µε την κυβέρνηση ο Γιαννακόπουλος

Νέα δεδοµένα για το µέλλον του Παναθηναϊκού δηµιουργεί η συµφωνία που επετεύχθη µεταξύ της κυβέρνησης και του Δηµήτρη Γιαννακόπουλου για την κατασκευή δύο γηπέδων στον Βοτανικό. Εξίσου σηµαντικό στη νέα προοπτική που ανοίγεται είναι ότι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός προτίθεται να αναλάβει και τα ηνία της ΠΑΕ, ανεξαρτήτως των υποχρεώσεων που κουβαλά, ώστε να προχωρήσει το όραµα της Παναθηναϊκής Πολιτείας για έναν ενιαίο Παναθηναϊκό.

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα sdna.gr, έπειτα από επαφές πολλών εβδοµάδων Παναθηναϊκός και πολιτεία κατέληξαν σε συµφωνία, για να λυθεί ένα χρόνιο πρόβληµα για µία από τις δηµοφιλέστερες οµάδες της χώρας. Το σηµαντικό είναι πως υπάρχει πλαίσιο συµφωνίας πάνω στο οποίο µπορεί να βαδίσει ο Παναθηναϊκός ώστε να βρει λύση στα ζητήµατά του. Έπειτα από το άδοξο φινάλε του πρότζεκτ για το Ολυµπιακό Στάδιο µέσω του «Athens Alive», ο ∆ηµήτρης Γιαννακόπουλος και υψηλόβαθµα στελέχη της κυβέρνησης αναζήτησαν λύση και αυτή προέκυψε µέσω του Βοτανικού.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ξεπέρασε τους δισταγµούς που είχε για τη µεταφορά του σχεδίου για Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Βοτανικό από τη στιγµή που εξασφάλισε τη δέσµευση της κυβέρνησης πως θα βρεθεί φόρµουλα για την κατασκευή κλειστού γηπέδου µπάσκετ 15.000 θέσεων. Για το γήπεδο ποδοσφαίρου ήταν ξεκάθαρο πως υπάρχει το νοµικό πλαίσιο -µέσω προεδρικού διατάγµατος που εκδόθηκε στο παρελθόν- για την ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου 35.000- 40.000 θέσεων, που περιλαµβάνει και την κατασκευή κλειστού γηπέδου για τον Ερασιτέχνη. Η πολιτεία θεώρησε δίκαιο το αίτηµα του Παναθηναϊκού και τη συµφωνία ενέκρινε -µέσω προσωπικής παρουσίας µάλιστα σε κάποιες εκ των συναντήσεων- και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Και για την ΠΑΕ

Κοµβική για τις πιθανές εξελίξεις είναι η πληροφορία που προέκυψε µέσω του ρεπορτάζ για την πρόθεση του ∆ηµήτρη Γιαννακόπουλου να µπει στην ΠΑΕ. Αποτελούσε δέσµευση του Γιαννακόπουλου, καθώς οι υπογραφές στο σχέδιο θα συνεπάγονταν και ανάληψη συνολικής ευθύνης στο πρότζεκτ «Ενιαίος Παναθηναϊκός». Ολα ήταν σε απόλυτη συµφωνία, αλλά πλέον είναι έωλα, καθώς η συµφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση της νέας κυβέρνησης που πιθανότατα θα προκύψει µετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ωστόσο πρέπει να σηµειωθεί ότι απόλυτα θετικά για το θέµα είχε εκφραστεί πρόσφατα ο υποψήφιος δήµαρχος ΑθηναίωνΚώστας Μπακογιάννης, αν και θα πρέπει να υπάρξει και κυβερνητική βούληση. Ενδεικτικό των προχωρηµένων επαφών είναι πως είχαν διασαφηνιστεί και οι πηγές χρηµατοδότησης του πρότζεκτ. Αυτές θα προέρχονταν από την Περιφέρεια Αττικής, το ταµείο κρατικών επενδύσεων, ίδια κεφάλαια του Δηµήτρη Γιαννακόπουλου και δανεισµό από τράπεζες (µε ευµενείς όρους και από συγκεκριµένα ιδρύµατα).

πηγή: ethnos.gr