Παύλος Πολάκης: Η πρώτη αντίδραση για την παραμονή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Ενωτική η πρώτη αντίδραση του Παύλου Πολάκη η οποία ήρθε μέσω Facebook – Λήγει το «θρίλερ» της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα για την παραμονή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος με ενωτικό τόνο μίλησε για μια μεγάλη νίκη που έρχεται στις ερχόμενες εκλογές. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα έκανε αναφορά και για το «γαλάζιο» στρατόπεδο λέγοντας χαρακτηριστικά «σιγά μην τους κάναμε το χατίρι».

Σημειώνεται ότι η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος αποφάσισε ομόφωνα -μετά την απογευματινή συνεδρίαση- να παραμείνει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο πρώην υπουργός.

Αναλυτικά το μήνυμά του

«ΜΑΖΙ για τη μεγάλη ΝΙΚΗ! Πιο ενωμένοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Για να ΑΝΑΣΑΝΕΙ Η ΧΩΡΑ! Για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ! ΥΓ1: Σιγά μην τους κάναμε το χατίρι…ΥΓ2: Η Κρήτη δείχνει πάντα τον δρόμο…»

Ομόφωνη η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γνωστοποιεί τα εξής για την παραμονή του Παύλου Πολάκη:

«Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις.

Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

 

Τσίπρας για Πολάκη: «Γενναία η αυτοκριτική του»

Φαίνεται πως η δήλωση μετανοίας στην οποία προχώρησε ο Παύλος Πολάκης δημιούργησε νέα δεδομένα, καθώς όπως είπε και κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας «μας αναγκάζει, θα έλεγα, να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής»

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της Αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά. Και αυτό όντως αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης».

Συνέχισε ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ «υπάρχουν όλες οι δικλείδες, οι δημοκρατικές δυνατότητες, οι λειτουργίες, για να μη φιμώνεται κανείς και για κανένα λόγο».

«Αυτή είναι μια αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ
Αλλά δημόσιες κινήσεις που αποκλίνουν από τις συλλογικές μας αποφάσεις και δεσμεύσεις απογοητεύουν και ενισχύουν το μύθο ότι είμαστε μία από τα ίδια.

Ε δεν είμαστε μία από τα ίδια.Ούτε στον τρόπο που προσεγγίζουμε την πολιτική, ούτε στις απόψεις, το ήθος, τις θέσεις, τη σχέση στράτευσης και ανιδιοτέλειας.

Σε ένα περιβάλλον, όμως, επικοινωνιακής υπεροπλίας του αντιπάλου οφείλουμε να το επιβεβαιώνουμε αυτό συνεχώς.Ως κόμμα, ως μέλη, και πολύ περισσότερο ως στελέχη του.

Και πολύ περισσότερο όταν η ιστορία μας ανέδειξε στη μεγάλη δύναμη ελπίδας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης, κανένας μας και για κανένα λόγο δεν έχει το δικαίωμα να το ξεχνάει αυτό», συμπλήρωσε.

 

Συγγνώμη Πολάκη σε Τσίπρα μέσω επιστολής: Πρόεδρε, δεν είχα πρόθεση να σε αμφισβητήσω

Σημειώνεται πως παραμονή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης επέλεξε να απολογηθεί στον Αλέξη Τσίπρα, για τις αναρτήσεις του που τον οδήγησαν εκτός ψηφοδελτίων και με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

«Με ανάρτηση μου εξέφρασα, ίσως με υπερβολική ένταση, απόψεις τις οποίες από καιρό έχω διατυπώσει δημόσια και που οι περισσότερες αποτελούν προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Και προφανώς δεν είχα καμία πρόθεση (όπως οι πρόθυμες γραφίδες των συστημικών ΜΜΕ έσπευσαν υποβολιμαία να υποστηρίξουν) να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή: newsbomb.gr