Πρώτες εικόνες του νέου ντοκιμαντέρ για τον Diego Maradona

Το Diego Maradona του Asif Kapadia θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες.

Ο Diego Maradona πρωταγωνιστεί σε ένα ακόμη ντοκιμαντέρ, αυτή τη φορά υπό την σκηνοθετική ματιά του Asif Kapadia (που μεταξύ άλλων είναι ο δημιουργός των πολύ αξιόλογων Senna και Amy, για τις ζωές του αδικοχαμένου Βραζιλιάνου οδηγού της Formula 1 και της σπουδαίας Βρετανίδας τραγουδίστριας αντίστοιχα).

 Στην παραγωγή που φέρει το ονοματεπώνυμο του σπουδαιότερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, ο Kapadia έχει μοντάρει πάνω από 500 ώρες αδημοσίευτου μέχρι τώρα οπτικοακουστικού υλικού, μεγάλο μέρος του οποίου προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του ίδιου του Diego.

Η εταιρεία παραγωγής Avalon έδωσε στη δημοσιότητα μία πρώτη γεύση, με ένα teaser διάρκειας λίγο μεγαλύτερης του ενός λεπτού. Στο clip παρουσιάζεται η πρώτη συνέντευξη τύπου στο Σαν Πάολο, αμέσως μετά τη μεταγραφή στην Νάπολι και ο πανζουρλισμός που επικρατούσε κατά τη διάρκεια αυτής. Γενικότερα, η ταινία επικεντρώνεται στα χρόνια του Maradona στον ιταλικό Νότο και στην πορεία του προς την καταξίωση.

Ο Kapadia ρίχνει επίσης μία αρκετά διερευνητική ματιά στη ζωή του Diego, τις σχέσεις του με τους Ναπολιτάνους αλλά και την Καμόρα, καθώς και στα όσα έλαβαν χώρα στα γήπεδα του Μεξικού, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986. Εν αντιθέσει με τις προηγούμενες δουλειές του, ο Βρετανός σκηνοθέτης καταπιάνεται για πρώτη φορά με μία σημαντική προσωπικότητα που βρίσκεται ακόμη εν ζωή. Σύμφωνα με τον Kapadia, “ο Maradona ήταν ανέκαθεν ένας μαχητής του δρόμου και αυτό είναι από μόνο του πάρα πολύ ενδιαφέρον. Ο Senna έφυγε από τη ζωή πολύ νέος, η Amy Winehouse το ίδιο. Αλλά ο Diego είναι ακόμη εδώ, όσες φορές κι αν έχει πέσει, έχει κατορθώσει να σταθεί και πάλι στα πόδια του“.

Το Diego Maradona θα κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, παρουσία μάλιστα του ίδιου του ποδοσφαιρικού μύθου. Κάτι που σίγουρα θα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

πηγή: Μπάμπης Δούκας / esquire.com.gr