Στέφανος Τσισιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής που κατέκτησε τις καρδιές μας! Γνώρισέ τον καλύτερα…

Από μικρός η επιθυμία που είχε ήταν να ασχοληθεί με το τένις και να διακριθεί. Πρότυπό του ο Ρότζερ Φέντερερ…

Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής του τένις έπειτα από την μεγάλη νίκη του ενάντια στον τιτανομέγιστο Ρότζερ Φέντερερ, κατάφερε να προσπεράσει και το εμπόδιο του Ισπανού Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ! 

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1998 στην Αθήνα ενώ κατάγεται από Προάστιο της Καρδίτσας.

Στην φωτογραφία, που έχει αναρτήσει, τον βλέπουμε με την μητέρα του και τη θεία του. Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος δεν διστάζει να δείξει την ευαίσθητη πλευρά του και την μεγάλη του αδυναμία, αφού είχε γράψει: “Χρόνια πολλά για αυτές τις δύο όμορφες κυρίες που συμβαίνουν να είναι η μαμά μου και η θεία μου! Νιώθω ευλογημένος και τυχερός που σας έχει δίπλα μου, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει, είστε πάντα εκεί για μένα. Είστε και οι δύο πολύτιμοι για μένα, θα εκτιμώ πάντα τα πράγματα που κάνετε για την οικογένειά μας. Έχετε μια υπέροχη μέρα, αφιερωμένη σε σας δύο!” – μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram.

Και οι δύο γονείς του έχουν ως κύρια ενασχόληση το τένις αφού ο πατέρας του, Απόστολος, σπούδαζε στο πανεπιστήμιο και εργαζόταν παράλληλα, ως προπονητής στον Αστέρα Βουλιαγμένης ενώ η μητέρα του, Τζούλια Σαλνίκοβα, ήταν πρωταθλήτρια τένις στη Σοβιετική Ένωση και μέλος της ομοσπονδιακής ομάδας της.

Από μικρή ηλικία ξεχώριζε για τις φοβερές του επιδόσεις καθώς είχε αρκετές συνεχείς διακρίσεις στο τένις.
«Ξεκίνησα στα γήπεδα του Αστέρα, στην ηλικία των τριών ετών, αλλά όχι τόσο σοβαρά. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ήμουν σχεδόν όλη μέρα εκεί και καμιά φορά έπαιζα τένις» απαντά.» δηλώνει ο ίδιος.

Μετά το τέλος του αγώνα ο ίδιος αποκάλυψε: «Ζω το όνειρό μου. Νομίζω ότι είναι παραμύθι, αλλά είναι απλά η αλήθεια. Ζω αυτό για το οποίο δουλεύω πολύ σκληρά. Είναι συναισθηματική στιγμή, αλλά ξέρω ότι έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ. Όταν έλεγα στην αρχή της χρονιάς πως ένας από τους στόχους μου είναι να πάω στην ημιτελική φάση ενός Grand Slam, νόμιζαν ότι είμαι τρελός, αλλά να που έγινε. Δεν είναι όνειρο, αλλά μία πραγματικότητα».