Συνεχείς Καταγγελίες Για Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης – Ευθύνες Και Ερωτήματα Στον ΠΑΟΔΗΛ

Πολλά ερωτηματικά για ενδεχόμενη αμέλεια των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου γεννά η υπόθεση των συνεχών προβλημάτων στο δημοτικό κολυμβητήριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εδώ και ένα χρόνο το νερό της πισίνας του κολυμβητηρίου δεν βρίσκεται στην κατάλληλη θερμοκρασία με αποτέλεσμα οι αθλητές των σωματείων «Άλμπατρος», «ΓΣΗ» και «Ναυτικός Ομιλος Ηλιούπολης» να αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες κατά την άθληση τους. Το πρόβλημα οφείλεται σε βλάβη του συστήματος θέρμανσης του νερού, το οποίο -σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες- άργησε πολλούς μήνες να αποκατασταθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα προβλήματα στο κολυμβητήριο ωστόσο δεν τελειώνουν εκεί, καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες αθλητών και γονέων εκτός από τη θερμοκρασία του νερού, που είναι χαμηλή, υπάρχει πρόβλημα και με τους βατήρες, πολλοί εκ των οποίων είναι σπασμένοι.

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο έφορος ενός εκ των τριών σωματείων κάνει λόγο για εγκληματική αμέλεια από πλευράς ΠΑΟΔΗΛ και αναφέρει επίσης πως «η ζημιά των τριών σωματείων είναι τεράστιες από τις προπονήσεις που ακυρώθηκαν». Τις συγκεκριμένες καταγγελίες επιβεβαιώνει στο ilioupolinews ο γονέας που δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομα του. Ο γονέας καταγγέλλει πως παρά τις δεσμεύσεις σχετικά με την διόρθωση της βλάβης στην θέρμανση της πισίνας, δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα, καθώς η θερμοκρασία της πισίνας συνεχίζει να είναι κάτω από το επιτρεπτό όριο. Η αμέλεια των αρμοδίων φαίνεται μάλιστα πως είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενώ υπάρχουν ειδικά καλύμματα-ρολά που βοηθούν την πισίνα να διατηρεί υψηλά την θερμοκρασία της κατά τις ώρες που δεν γίνονται προπονήσεις, αυτά δεν χρησιμοποιούνται ποτέ!

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς το γονέα, όταν ο ίδιος πήγε στο Δημαρχείο για να αναζητήσει ευθύνες, αντιμετώπισε «εχθρική και ειρωνική συμπεριφορά» από δημοτική υπάλληλο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Σύμφωνα με τους καταγγέλοντες, πριν λίγες εβδομάδες ο δήμος ανακοίνωσε την προσωρινή παύση λειτουργίας της πισίνας, λόγω καιρικών συνθηκών. Σύμφωνα με τους ίδιους, κάτι τέτοιο είναι εντελώς αντιφατικό, καθώς πριν λίγα χρόνια, η πισίνα λειτουργούσε κανονικά ακόμα και υπό θερμοκρασίες πολικού ψύχους. Οι ίδιοι οι καταγγέλοντες δηλώνουν πως ο δήμαρχος έχει δεσμευθεί 2 φορές για επίλυση των ζητημάτων της πισίνας, ωστόσο δεν έχει γίνει τίποτα έως σήμερα.

Οι καταγγελίες για το κολυμβητήριο είναι πολλές και σίγουρα δεν είναι αβάσιμες, λόγω της μαζικότητας τους. Το ilioupolinews απευθύνει τις εξής ερωτήσεις στον ΠΑΟΔΗΛ:

  • Ποια είναι τα μέτρα που έχει λάβει τους τελευταίους 12 μήνες για την αποκατάσταση των φθορών και των προβλημάτων στο δημοτικό κολυμβητήριο;
  • Τι απαντά στις καταγγελίες δημοτών περί αμέλειας των δημοτικών υπαλλήλων σχετικά με την κάλυψη της πισίνας;
  • Πόση είναι η οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί τα σωματεία εξαιτίας των προβλημάτων στην πισίνα;
  • Τι συμβαίνει με την θέρμανση του νερού και πόσο καιρό χρειάζεται η βλάβη για να αποκατασταθεί;

πηγή: ilioupolinews.gr