Τα… έχωσε στην ΕΠΟ η γυναικεία ομάδα της Γλυφάδας

Γιατί δεν ενημερώθηκε ποτέ ότι η τερματοφύλακας της, Ελένη Πελετίδου προσλήφθηκε στο προπονητικό τιμ των Εθνικών Ομάδων
Σοβαρά παράπονα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Γλυφάδας.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε ποτέ για το γεγονός ότι η τερματοφύλακάς της, Ελένη Πελετίδου, προσλήφθηκε στο προπονητικό τιμ των Εθνικών Ομάδων.

Με επιστολή που έστειλε προς την Ομοσπονδία κάνει λόγο για καταπάτηση βασικών αρχών που διέπουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και για ενέργειες «εν κρυπτώ».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αθήνα, 29-3-2019

ΠΡΟΣ: Ε.Π.Ο. / ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Κύριοι,

Με ανάμικτα συναισθήματα πληροφορηθήκαμε μόλις σήμερα 29-3-2019, από την αθλήτριά μας ΕΛΕΝΗ ΠΕΛΕΤΙΔΟΥ, την πρόταση που της έγινε εκ μέρους του τμήματος των εθνικών ομάδων της Ομοσπονδίας, να προσληφθεί στο τεχνικό team των εθνικών ομάδων γυναικών, νεανίδων, κορασίδων, ως προπονήτρια τερματοφυλάκων, με άμεση (!) έναρξη συνεργασίας…

Μια τιμητική πρόταση για κάθε αθλητή και ειδικά για την συγκεκριμένη αθλήτρια, που έχει προσφέρει πολλά στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και επί χρόνια τίμησε την φανέλα των εθνικών συγκροτημάτων με ήθος και συνέπεια.

Μια απόφαση που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί η κ. ΠΕΛΕΤΙΔΟΥ είναι εν ενεργεία αθλήτρια του συλλόγου μας. Από την άλλη, μας προκαλεί θλίψη ο τρόπος ενέργειας των αρμοδίων προσώπων και υπευθύνων της Ομοσπονδίας, οι οποίοι χωρίς ίχνος της καλώς νοούμενης αθλητικής συνεργασίας και κατανὀησης, καταστρατήγησαν κάθε καλή έννοια ερασιτεχνικού αθλητικού ιδεώδους και καταπάτησαν βασικές αρχές που διέπουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, διότι ενήργησαν “εν κρυπτώ” και δεν μπήκαν καν στον κόπο να ενημερώσουν τον σύλλογό μας για το γεγονός!!!

Δεν ήλθαν ποτέ σε επικοινωνία μαζί μας για το εν λόγω ζωτικό θέμα, προκειμένου να μας γνωστοποιήσουν την πρόθεση της Ομοσπονδίας και να λάβουμε κι εμείς την πρόνοια που χρειάζεται ώστε να καλύψουμε αγωνιστικά το κενό που θ’ αφήσει η συγκεκριμένη αθλήτρια στην δύσκολη θέση του τερματοφύλακα… Αντίθετα, μας αγνόησαν πλήρως.

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν έλαβαν υπ’ όψη τους ότι η κ. Πελετίδου είναι η βασική τερματοφύλακας της ομάδας μας και μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου εντάσσουν την αθλήτριά μας στο τεχνικό team των εθνικών ομάδων, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες και χωρίς να αφήνουν κανένα χρονικό περιθώριο αναπλήρωσης…

Κύριοι,

Αντιλαμβάνεστε ότι έχετε διαπράξει ένα μεγάλο ατόπημα. Αγνοείτε το σωματείο-μέλος σας που αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία γυναικών και για μια ακόμη φορά, λειτουργείτε ως Ομοσπονδία με “κρυφή ατζέντα”, αποδεικνύοντας ότι η επαγγελλόμενη από τη Διοίκησή σας αλλαγή συμπεριφοράς αποτελεί απλά πρόφαση για “λαϊκή κατανάλωση”. Είναι χαρακτηριστικό της πρόχειρης αντιμετώπισης του σοβαρού θέματος, ότι μεταθέσατε το βάρος της ενημέρωσής μας στην ίδια την αθλήτρια! Δηλαδή, ως αρμόδια στελέχη (διοικητικοί, προπονητές κλπ) δεν είχατε την στοιχειώδη ευθιξία να μας ενημερώσετε είτε προφορικά είτε γραπτά!

Φυσικά, η επιστολή αυτή δεν έχει στόχο την διακοπή συνεργασίας που έχετε ήδη ξεκινήσει με την κ. Πελετίδου! Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο σύλλογός μας δεν επιθυμεί καθ’ οιονδήποτε λόγο να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα και τις προοπτικές της αθλήτριας. Έχει, όμως, σκοπό να καταδείξει την συνεχιζόμενη προχειρότητα κι έλλειψη συνεργασίας της ΕΠΟ με τα σωματεία-μέλη της που καλλιεργούν το γυναικείο ποδόσφαιρο. Μια αρρωστημένη -κατ’ εμάς- νοοτροπία, που έχει διαποτίσει και συνεχίζει να διακατέχει δυστυχώς πολλούς απ’ όσους προΐστανται του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι μπροστά στην πραγμάτωση προσωπικών τους επιδιώξεων δεν υπολογίζουν ομάδες, διοικήσεις, προσπάθειες και έξοδα, ώστε να υπάρχει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Το δημοφιλέστερο άθλημα, που εσείς ως Ομοσπονδία έχετε την υποχρέωση να υπερασπίζεστε και να διαφυλάττετε. Με τιμή για την εξέλιξη της αθλήτριάς μας αλλά και θλίψη για τις λανθασμένες σας ενέργειες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ».

πηγή: a-sports.gr