Τίθεται σε Εφαρμογή Ψηφιακή Πλατφόρμα προστασίας για τα Αδέσποτα του Δήμου Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με την INANIMALS θέτουν σε λειτουργία την καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα για την προστασία των αδέσποτων στο Δήμο Ηλιούπολης, αποστέλλοντας ένα μήνυμα υποστήριξης για τα αδέσποτα της πόλης μας.
Η δημιουργία και η αποπληρωμή της εν λόγω πλατφόρμας έγινε 3 χρόνια πριν χωρίς όμως ποτέ να τεθεί σε λειτουργία. Η νέα δημοτική αρχή από την 1η μέρα ανάληψης των καθηκόντων της σε στενή συνεργασία του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλου με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Κυριακή Μαρή, την κα Κλειώ Λουλακάκη, άμισθη Συνεργάτιδα Δημάρχου επί θεμάτων που αφορούν στη μέριμνα και την προστασία των αδέσποτων ζώων, (περισυλλογή, παρακολούθηση, συντονισμός παροχής κτηνιατρικής φροντίδας), έδωσε προτεραιότητα στην τροποποίηση της εφαρμογής και στη διεξαγωγή των κατάλληλων εργασιών και επιμέλειας, προκειμένου να αξιοποιηθεί ένα σημαντικό κονδύλιο μεγάλης αξίας που είχε διατεθεί τα προηγούμενα χρόνια χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.
May be a cartoon of ‎dog, poster and ‎text that says '‎ရကန် 我 5 ا Σε λειτουργία Ψηφιακή Πλατφόρμα για τα Αδέσποτα ΔΗΜΟΣ OWMOE oτoΝE ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ PET BRIDGE‎'‎‎
Μπορείτε να επισκεφθείτε την καινοτόμα πλατφόρμα μέσα από το site μας www.ilioupoli.gr ή στο παρακάτω link:
Το λογισμικό INANIMALS δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο Ηλιούπολης να ψηφιοποιήσει και να οργανώσει την διαδικασία φροντίδας των ζώων, με τη ταυτόχρονη συμμετοχή των Δημοτών, των φιλοζωικών οργανώσεων και των τοπικών επιχειρήσεων.
Η διαδικτυακή πλατφόρμα του Δήμου Ηλιούπολης μέσα από έναν πρωτοποριακό αλγόριθμο θα έχει τη δυνατότητα να συσχετίσει και να διασταυρώσει χαμένα και ευρεθέντα ζώα σε πραγματικό χρόνο.
Στόχος της εφαρμογής είναι η ενθάρρυνση και αλληλεγγύη των κηδεμόνων με γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εύρεση κατά την απώλεια του δεσποζόμενου ζώου, αλλά και η γεφύρωση όλων των φιλοζωικών οργανώσεων και των δράσεων μεμονωμένων φιλόζωων ιδιωτών.
Με όχημα το ρητό «ισχύς εν τη ενώσει», θα υπάρχει η δυνατότητα να διεκπεραιώνονται μαζικά και αποτελεσματικότερα διαδικασίες σίτισης, υιοθεσίας, φιλοξενίας, περίθαλψης και αναδοχής.
Κατά την χρήση της εφαρμογής ανταλλάσσονται πληροφορίες, στατιστικά και βέλτιστες πρακτικές με αποτέλεσμα την οργανωμένη και ολοκληρωμένη φροντίδα και προστασία δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, διευκολύνοντας και ενισχύοντας ταυτόχρονα τις σχετικές δράσεις του Δήμου, και την άμεση συμμετοχή των Δημοτών.
Από τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 ξεκινάει η περίοδος δοκιμαστικής εφαρμογής, η οποία θα διαρκέσει για 10 ημέρες έως την ενσωμάτωση της πλήρους λειτουργίας.