Τίτλοι τέλους για το Μουσικό κουτί: Η συγκίνηση Πορτοκάλογλου και το “πού πάτε” της Αλεξίου

Αυλαία μετά από τέσσερα χρόνια έριξε το “Μουσικό Κουτί” της ΕΡΤ με τους Νίκο Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη. Η εξήγηση για το τέλος εποχής σε ένα πολύ συγκινητικό “αντίο”.

Τίτλους τέλους μετά από τέσσερα μουσικά χρόνια έριξε το “Μουσικό Κουτί”, η μουσική εκπομπή της ΕΡΤ με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη.

Το τελευταίο επεισόδιο της Κυριακής ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό, με τον Μίλτο Πασχαλίδη και τη Νατάσσα Μποφίλιου να είναι οι δύο τελευταίοι καλεσμένοι της εκπομπής που έριξε αυλαία με όμορφες ερμηνείες, αλλά και αναμνήσεις από το δικό της “Ταξίδι”. Αυτό ήταν και το τραγούδι δια… χειρός Νίκου Πορτοκάλογλου που ερμήνευσαν στο τέλος για να αποχαιρετήσουν το τηλεοπτικό κοινό.

Οι δύο παρουσιαστές δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους, κάνοντας και μία αναδρομή από το “Μουσικό Κουτί”, τους καλεσμένους που πέρασαν από την εκπομπή, τις ιστορίες που ακούστηκαν, μα κυρίως, τα τραγούδια και οι μελωδίες που συνόδευσαν τις πλούσιες μουσικές βραδιές.

“Το Μουσικό Κουτί ολοκληρώνεται γιατί πραγματικά αισθάνομαι ότι κλείνει ο κύκλος και επειδή πρέπει να ασχοληθώ και λίγο με αυτό που είναι η δουλειά μου, να γράφω τραγούδια. Έχω ξεκινήσει έναν δίσκο πριν από τέσσερα χρόνια και δεν έχω καταφέρει να τον ολοκληρώσω ακόμα. Επίσης, σε κάθε καινούργιο σχέδιο υπάρχει κάποια στιγμή που αισθάνεσαι ότι για σένα κλείνει ο κύκλος από πολλές πλευρές”, εξομολογήθηκε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Πορτοκάλογλου:

“Θέλω να το καταλάβει αυτό και ο κόσμος που αγάπησε την εκπομπή γιατί πολλοί με σταματάνε στον δρόμο και μου λένε «μη σταματήσετε». Ειλικρινά όμως η ανάγκη μου είναι να ξαναγυρίσω στον χώρο μου. Στα τραγούδια, στις ηχογραφήσεις, στη δημιουργία”.