To «κατηγορώ» του δημάρχου Αλίμου: Κινδυνεύουν άνθρωποι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και το κράτος κωφεύει (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

Δριμύ κατηγορώ κατά του ελληνικού δημοσίου εξαπολύει ο δήμαρχος Αλίμου, με αφορμή μια τεράστια τρύπα που έχει δημιουργηθεί πάνω στον παραλιακό πεζόδρομο της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Και παρόλο που οι περαστικοί κινδυνεύουν να τους «καταπιεί»,  η αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών αρνείται να δώσει την άδεια για να επισκευαστεί.

Ούτε καν μπήκαν στον κόπο να βάλουν μια προειδοποιητική πινακίδα για τον κόσμο, που κάνει βόλτες στην παραλία, η τρύπα βρίσκεται δίπλα στο στολίδι της πόλης, το Cine Άλιμος.

Πράγμα που έκανε ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, με κίνδυνο να τον «τρέχουν» στα δικαστήρια για αυθαίρετη κατασκευή.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ!
Παρακαλούμε μην πλησιάζετε!
Το κρηπίδωμα είναι υπό κατάρρευση.
Ο Δήμος Αλίμου έχει ζητήσει άδεια να επισκευάσει τον χώρο, αλλά η αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου μέχρι σήμερα δεν το επιτρέπει!!
Λυπούμαστε για την εικόνα και περισσότερο λυπούμαστε για τα χάλια του Ελληνικού Δημοσίου.
Παρακαλούμε προσέχετε!
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ

«Βρισκόμαστε στον χώρο του παραλιακού κρηπιδώματος, ενός χώρου που παρακαλάμε το Ελληνικό Δημόσιο, την Κτηματική Υπηρεσία, το υπουργείο Οικονομικών, να μας επιτρέψουν να το επισκευάσουμε εμείς ο δήμος με δικά μας έξοδα και δική μας μέριμνα και δεν μας αφήνουν» λέει ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, στο ΝΟΤΙΑ.GR.

«Είναι θλιβερό η δημόσια περιουσία να απαξιώνεται και να ρημάζει έτσι, είναι θλιβερό το κράτος να μην απαντάει επί 6 χρόνια στα αιτήματά μας, στα επίσημα αιτήματα που είναι υποχρεωμένο να απαντάει και είναι θλιβερό να αφήνουμε να υπάρχει κίνδυνος για τους περαστικούς.

Βεβαίως πήραμε κάποια μέτρα προστασίας τοποθετήσαμε όπως βλέπετε μία περίφραξη για να απομονώσουμε τον χώρο, δεν μας έχει υποδείξει κανείς από τους αρμόδιους ποια είναι τα μέτρα προστασίας που πρέπει να πάρουμε, θέλω να πω σε όλους τους πολίτες του Αλίμου ότι λυπάμαι ειλικρινά για αυτήν την κατάσταση, λυπάμαι που περνούν τουρίστες και βλέπουν αυτή την εικόνα αλλά περισσότερο λυπάμαι και το γράφω εδώ για την κατάντια του ελληνικού κράτους.

Το ελληνικό δημόσιο είναι πραγματικά σε απαράδεκτη κατάσταση με υπηρεσίες ανάξιες να διαχειριστούν τη δημόσια περιουσία. Αυτό εδώ που βλέπετε αυτό το πράγμα είναι το ελληνικό δημόσιο.

Αυτές είναι οι υπηρεσίες αυτό είναι το Υπουργείο Οικονομικών. Ντροπή, δεν έχω να πω τίποτε άλλο, ντροπή.

 

Πριν από τρία χρόνια ο δήμος είχε επέμβει με δική του πρωτοβουλία και είχε κλείσει την τρύπα στο σημείο αυτό εδώ που βρισκόμαστε.

Όταν κάναμε αυτή την παρέμβαση κάποιοι από τον δήμο Αλίμου είχαν υποβάλλει μήνυση γιατί κάναμε δήθεν αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες.

Τώρα λοιπόν στο άλλο σημείο που έχει δημιουργηθεί η μεγάλη ζημιά και χρειάζεται λιμενική επέμβαση και δεν μπορούμε να κλείσουμε την τρύπα σαν δήμος, είναι που ζητάμε την άδεια του ελληνικού δημοσίου. Έχουμε υποβάλλει σειρά εγγράφων και δυστυχώς αρνούνται να κάνουν τη δουλειά τους.

Αρνούνται να απαντήσουν. Ας μας που ότι ο χώρος εδώ πρέπει να κατεδαφιστεί, ξέρετε όλη η παραλία αυτή φτιάχτηκε πριν από 40 χρόνια, χωρίς άδειες, τότε δεν υπήρχαν πολεοδομίες. Λένε λοιπόν ότι δεν υπάρχουν άδειες για όλο αυτό. Και τους απαντάμε: Εμείς ζητάμε να νομιμοποιηθεί και να το επισκευάσουμε.

Εάν είναι παράνομο πείτε μας ότι πρέπει να κατεδαφιστεί. Να το αφήσουμε να κατεδαφιστεί. Ελάτε γκρεμίστε το.

Δεν μπορεί ένας χώρος να είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος. Ούτε να τον επισκευάζουμε ούτε να τον κατεδαφίζουμε. Οφείλει να δώσει μια απάντηση το Υπουργείο. και εδώ και χρόνια αρνείται να κάνει τη δουλειά του.

Για αυτό λέω ότι το δημόσιο είναι ένα αναίσθητο κτήνος το ελληνικό δημόσιο. Και δυστυχώς είναι ντροπή να έχουμε ανάξιες δημόσιες υπηρεσίες που σε αιτήσεις επίσημες δήμων επί 6 χρόνια να αρνούνται να απαντήσουν.

Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών, την πολιτική ευθύνη την έχει ο κύριος Τσακαλώτος και όσοι είναι κάτω από αυτόν, αρνούνται να κάνουν τη δουλειά τους.

Αρνούνται να μας πουν ότι ο δήμος μπορεί να επισκευάσει τον χώρο αυτό ή ότι αυτός ο χώρος είναι παράνομος και πρέπει να κατεδαφιστεί. Ρωτάμε: Νόμιμος ή παράνομος; Τον διατηρούμε ή τον κατεδαφίζουμε;

Eάν συμβεί κάποιο ατύχημα ο νόμος είναι ξεκάθαρος.Ο νόμος περί αιγιαλού και παραλίας δίνει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, δηλαδή στο Ελληνικό Δημόσιο την απόλυτη ευθύνη για λήψη μέτρων προστασίας και για συντήρηση του χώρου.

Εμείς τι λέμε: Επειδή είναι άφαντο το ελληνικό Κράτος, ήρθαμε και βάλαμε μόνοι κάποια μέτρα προστασίας με κίνδυνο να έρθουν πάλι αυτοί οι κύριοι και να μας πουν είναι παράνομα αυτά τα μέτρα προστασίας, είναι αυθαίρετη κατασκευή, το έχουν κάνει ήδη σε άλλες περιπτώσεις γιαυτό το λέω.

Πήραμε λοιπόν την πρωτοβουλία και λάβαμε τα μέτρα προστασίας. Ταυτόχρονα έχουμε κάνει μελέτη και αναλαμβάνουμε με δικά μας έξοδα και δική μας μέριμνα να το επισκευάσουμε. Έχουν ευθύνες και δεν κάνουν τη δουλειά τους. Δυστυχώς θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στον εισαγγελέα.

Αλλά αυτό το χάλι δεν θα αλλάξει με τον εισαγγελέα. Απλώς θα αποδοθούν ευθύνες. Την Ελλάδα αυτή δεν θέλουμε εμείς. Αυτόν τον Άλιμο, αυτή τη χώρα! Κάποιοι όμως από τα υπουργεία δυστυχώς αυτό δημιουργούν και αυτό καλλιεργούν.

Πηγή : notia.gr