Το MEV Ηλιούπολης διοργανώνει για τρίτη χρονιά μια Μεγάλη Γιορτή για το Παιδί  

Μία πρωτοβουλία των χρηστών του MEV Ηλιούπολης ( Δημοτικό Ηλεκτρονικό Χωριό ) .

Το MEV είναι πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Ενώνονται οι δημότες και προτείνουν – διεκδικούν – συνεργάζονται έχουν Όλη την πόλη τους στα Χέρια τους .

Βελτιώνει την καθημερινότητα και προσφέρει εμπειρία υψηλής διάδρασης του δημότη με τη δημοτική αρχή. Το MEV το Σεπτέμβριο του 2016 αναδείχθηκε καλύτερη καινοτομία απο Ελλάδα για τις έξυπνες πόλεις στην Ευρώπη .


Εφέτος ενισχύουμε το έργο της Κιβωτού του Κόσμου  www.kivotostoukosmou.org

Προσκαλούμε όλα τα δημοτικά , νηπιαγωγεία και γυμνάσια της Ηλιούπολης να συμμετέχουν στην ενέργεια .

Γονείς και μαθητές προσφέρουν τα είδη που ακολουθούν :
Εμφιαλωμένο νερό (μικρά – μεγάλα), Μουστάρδα, Κέτσαπ, Μέλι, τσάι.
Ζυμαρικά, Όσπρια (Φακές, Φασόλια, ρεβύθια κλπ), Ρύζι κίτρινο, Δημητριακά

  • Απορρυπαντικά, μεγάλες και μικρές σακούλες σκουπιδιών
  • Καθαριστικά (Χλωρίνες, μπάνιου, κουζίνας, για τζάμια, οτιδήποτε), Είδη υγιεινής (σερβιετάκια, ξυραφάκια)
  • Φρέσκο Γάλα, Γάλα νουνού,Βρεφικό γάλα και κρέμες, Σνάκς (όπως bake rolls, κριτσίνια , αλμυρά κτλ.),
  • Σοκολάτες (και ότι περιέχει σοκολάτα), 
  • Μπισκότα • Κρουασάν, • Χυμοί • Ελαιόλαδο, • μπαταρίες ΑΑ και ΑΑΑ.


Τα είδη συγκεντρώνονται σε κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά .

Η υπερ-συγκέντρωση θα πραγματοποιείται στο 6ο Δημοτικό σχολείο ( Λεωφόρος Μαρίνου Αντύπα 34, Ηλιούπολη, 16341 ) τις συγκεκριμένες ημερομηνίες :

· Σάββατο 8 Δεκεμβρίου ( 10:30 π.μ – 13:00 )
· Σάββατο 15 Δεκεμβρίου ( 10:30 π.μ – 13:00 )
· Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου ( 10:30 π.μ – 13:00 )
· Σάββατο 12 Ιανουρίου ( 10:30 π.μ – 13:00 )
· Σάββατο 19 Ιανουαρίου ( 10:30 π.μ – 13:00 )

Πως ;
Η προσέλευση παράδοσης των δώρων θα πραγματοποιείται στο 6ο δημοτικό , απο την είσοδο της Μαρίνου Αντύπα . Εκπρόσωποι του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και χρήστες – εθελοντές του MEV Ηλιούπολης θα υποδέχονται εκπροσώπους των σχολείων αλλά και όποιον πολίτη επιθυμεί να συμβάλλει με παιχνίδια και ρούχα για τα παιδιά οικογενειών σε ανάγκη, και θα τα τοποθετούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο

 Όποια σχολική μονάδα αδυνατεί να προσέλθει κατόπιν συνεννόησης θα περάσουν οι άνθρωποι της εκδήλωσης να τα παραλάβουν απο τη σχολική μονάδα αυτή . Στην περίπτωση αυτή παρακαλώ επικοινωνήστε με τους διοργανωτές στο 6974313052 

Κατά τις ώρες αυτές , θα μπορούν σύλλογοι – σωματεία – ενώσεις αλλά και κάθε πολίτης που επιθυμούν να προσφέρουν στην Κιβωτό του Κόσμου


Γιορτή και θεατρική παράσταση ( με ελεύθερη είσοδο ) 

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στις 10:15 π.μ το MEV θα διοργανώσει εκδήλωση στο αμφιθέατρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης της ενέργειας με παράδοση των αποτελεσμάτων και ανακοίνωση των φορέων που συμμετείχαν , στην Κιβωτό του Κόσμου .

Αμέσως μετά θα παρουσιαστεί με ελεύθερη είσοδο η μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση  

Συμμετοχική Όπερα: Οι Μεγάλες Άριες απο την Κάτια Πάσχου και το The Katia Paschou Project
Μια μουσική εμπειρία Όπερας για όσους θέλουν να γνωρίσουν την όπερα για πρώτη φορά. Ιδανική για παιδιά, εφήβους 8-15 ετών και ενήλικες.

Η Συμμετοχική Όπερα επιστρέφει με τις Μεγάλες Άριες της Όπερας: αρχικά με διαδραστικό παιχνίδι, θεατρικά δρώμενα και χιούμορ αναλύονται οι βασικές θεματολογίες της όπερας και στη συνέχεια κοινό και καλλιτέχνες τραγουδούν γνωστές άριες και ντουέτα από τις πιο αγαπημένες όπερες των κορυφαίων συνθετών Μότσαρτ, Βέρντι, Μπιζέ κ.ά. Η Συμμετοχική Όπερα είναι ένα από τα παλαιότερα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη, ειδικά σχεδιασμένο για να μυήσει βιωματικά, παιδιά και εφήβους στον κόσμο της όπερας.

Συμμετέχουν: Γιάννης Αλεξόπουλος, τενόρος, Μαριάννα Μεσσαλά, σοπράνο, Βιβή Συκιώτη, σοπράνο, Μαρίνος Ταρνανάς, βαρύτονος και η Θάλεια Παπαδοπούλου στο πιάνο
Σχεδιασμός Υλοποίηση Παρουσίας: Κάτια Πάσχου

Αμέσως μετά , θα παρουσιαστεί απο τους Φασουλήδες το Comedy Magic Show με κωμικά μαγικά και διαγωνισμούς που γίνονται με την συμμετοχή του κοινού.

Ευχαριστούμε πολύ τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Ηλιούπολης τον πρόεδρο κο Τζαμάκο, την κα Βλαχάκη και την Επιτροπή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τον πρόεδρο, όπου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να οργανωθεί η ενέργεια .
Τη διευθύντρια του 6ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης κα Γεωργιοπούλου Βασιλική, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου και όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του δήμου μας , τους μαθητές των σχολείων μας , τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια τους και τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση , όπου απρόσκοπτα και με πάθος βοηθούν παιδιά που έχουν απόλυτη ανάγκη απο αυτά τα αγαθά .

www.mymev.netMev – Όλη η Πόλη σου στα Χέρια σου .

Η παράσταση μας ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά ( με ελεύθερη είσοδο ) .

Μια μουσική εμπειρία Όπερας για όσους θέλουν να γνωρίσουν την όπερα για πρώτη φορά! Ιδανική για παιδιά και εφήβους (8-15 ετών)
Το 2018-2019 η Συμμετοχική Όπερα επιστρέφει με τις Μεγάλες Άριες της Όπερας: αρχικά με διαδραστικό παιχνίδι θεατρικά δρώμενα και χιούμορ αναλύονται οι βασικές θεματολογίες της όπερας και στη συνέχεια κοινό και καλλιτέχνες τραγουδούν γνωστές άριες και ντουέτα από τις πιο αγαπημένες όπερες των κορυφαίων συνθετών Μότσαρτ, Βέρντι, Μπιζέ κ.ά.


Στο πλαίσιο της Συμμετοχικής Όπερας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει νέα ταλέντα της όπερας από την ομάδα νέων καλλιτεχνών του The Katia Paschou Project.
«Ένας αστικός μύθος λέει πώς ο Βέρντι τη γνωστή άρια La donna è mobile την έδωσε στον τενόρο του ένα βράδυ πριν την πρεμιέρα για να είναι έκπληξη στο κοινό! Πραγματικά οι μελωδίες είναι τόσο ευχάριστες που μπορείς να τις πιάσεις με το αφτί, και ο Βέρντι φοβόταν ότι το κοινό θα την είχε μάθει πριν καλά καλά γίνει η παράσταση!
Ήταν τραγούδια βγαλμένα από την καρδιά του κι ο κόσμος τα αγαπά ακόμα και σήμερα!» Κ.Π. 

Η κα Πάσχου και η ομάδα της , μας τίμησε αποδεχόμενη την πρόσκληση του MEV για να παρουσιάσει την παράσταση με την ομάδα της εθελοντικά στη γιορτή μας .