“Το τάβλι” του Δημήτρη Κεχαΐδη στην Ηλιούπολη

Στο Δημοτικό Θέατρο Δ. Κιντής θα απολαύσουμε την παράσταση με πρωταγωνιστές τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση.  

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σε μια παρτίδα δεξιοτεχνίας σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη παρουσιάζουν ΤΟ ΤΑΒΛΙ του Δημήτρη Κεχαΐδη. Μια κωμωδία χαρακτήρων, που αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή».

Ο Φώντας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) και ο Κόλιας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) δυο φίλοι και κουνιάδοι, κάθονται ένα ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα μετά από ένα μεσημεριανό ύπνο, την ώρα του ιερού απογευματινού καφέ στη βεράντα τους και συζητούν πως θα πιάσουν την καλή και θα γλυτώσουν από τη φτώχεια τους. Το σχέδιο «όπως πάντα» καλά οργανωμένο και σίγουρο, μας δείχνει όλο το νεοελληνικό όνειρο που πλάθεται από ευτελή υλικά. Οι δυο ήρωες μας, ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας και ο  Κόλιας πρώην αντιστασιακός και νυν λαχειοπώλης, ονειρεύονται να στήσουν μαζί μια κομπίνα, με στόχο τα μεγάλα κέρδη και την είσοδο στην υψηλή κοινωνία. Δύο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα, συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας.

Το “Τάβλι”, είναι έργο προφητικό και γι’ αυτό πάντα επίκαιρο, πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου ως Φώντα και τον Γιάννη Μόρτζο ως Κόλια. Από τότε, ανεβαίνει συχνά στις θεατρικές σκηνές, γεγονός που καταδεικνύει την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα στη νεοελληνική νοοτροπία.

  • Κείμενο : Δημήτρης Κεχαΐδης
  • Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης
  • Σκηνικά: Πουλχερία Τζόβα
  • Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
  • Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
  • Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
  • Με τους : Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση

Δημοτικό Θέατρο Άλσους “Δ. Κιντής” 
Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη
 210 9923840

Εισιτήριο: Κανονικό: 12€, Μειωμένο: 10€

19 Ιουλίου 2019
 Ωρα έναρξης: 21:15

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here