Τζον Νιάρχος & Μαρία Ζωγράφου – Ο παραμυθένιος γάμος που έληξε γιατί εκείνη δεν ήθελε να εγκαταλείψει την αριθμολογία

Μια ιδιαίτερη ιστορία έρωτα & αγάπης με ανατρεπτικό τέλος, ανάμεσα σε έναν ισχυρό άνδρα & μια γοητευτική, αποφασιστική γυναίκα.

Κάποιες ιστορίες μοιάζουν σαν να είναι βγαλμένες από κάποιο παραμύθι ή δίνουν την εντύπωση ευφάνταστου σεναρίου κάποιου ευρηματικού σκηνοθέτη…

Κάπως έτσι, ήταν και η ιστορία της τρίτης συζύγου του  Τζον Νιάρχου, της Μαρίας Ζωγράφου.

`Ένα χαρισματικό κορίτσι με καταγωγή από τον Πειραιά και ρίζες από τη Σμύρνη, από την πλευρά του ναυτικού πατέρα της, και ανηψιά της γνωστής συγγραφέως Λιλής Ζωγράφου, η Μαρία – το πιθανότερο- να μην μπορούσε  να φανταστεί τί της επεφύλασσε το μέλλον. Ίσως κάποιοι τη γνώρισαν ως Μαρία Ζωή, καθώς με αυτό το όνομα επανασυστήθηκε μετά το γάμο της,  για λόγους καλύτερης προσφώνησης του ονόματός της στους κύκλους της αγγλικής, της αμερικανικής και της ελβετικής υψηλής κοινωνίας.

Την εποχή που γνώρισε τον ανηψιό του Σταύρου Νιάρχου, Τζον Νιάρχο στις αρχές του 2002, ήταν δημοσιογράφος και διαζευγμένη. Εκείνος, την είχε δει σε κάποιο μαγαζί του Φλοίσβου, όταν  επεδίωξε να έρθει σε επαφή μαζί της. Είχε ήδη βιώσει δύο αποτυχημένους γάμους…

Η Μαρία βρέθηκε εκεί για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ για την εφημερίδα “Απογευματινή”, όπου εργαζόταν τότε ως δημοσιογράφος.

” Η γνωριμία μου με τον άντρα μου ήταν πραγματικά σαν παραμύθι. Γνωριστήκαμε ενώ εγώ ήμουν σε επαγγελματικό ραντεβού. Την πρώτη φορά δεν τον θυμάμαι, εκείνος όμως με πρόσεξε. Φρόντισε να μάθει για μένα. Εγώ τότε ήμουν δημοσιογράφος στην ‘‘Απογευματινή’’ έχοντας βρεθεί για δουλειά στον Φλοίσβο. Κάποια στιγμή σηκώθηκα από το τραπέζι μου για να βγω έξω. Η παρέα του Νιάρχου αποτελούνταν από πολιτικούς και επιχειρηματίες. Δεν είχαμε κοινούς γνωστούς ή κάποια άλλη κοινή επαφή. Με είδε, με πρόσεξε, με έψαξε, πήρε τις πληροφορίες του και εν συνεχεία ήρθε σε επαφή μαζί μου, παρόλο που έμαθε ότι ήμουν δημοσιογράφος και ο ίδιος απεχθανόταν όσο τίποτε άλλο οτιδήποτε είχε να κάνει με τη δημοσιότητα και τον χώρο των media. Δεκαπέντε ημέρες μετά θα με πάρει τηλέφωνο, λέγοντάς μου στα αγγλικά και με οξφορδιανή προφορά ‘‘My name is John Niarchos’’, για να εισπράξει τη δική μου απάντηση: ‘‘So what?’’. Ηταν κάτι που, όπως μου εκμυστηρεύτηκε αργότερα, του έκανε εντύπωση και τον άφησε σύξυλο.”

`Ισως, το γεγονός ότι και οι δύο  είχαν βγει σχετικά πρόσφατα από δύο ψυχοφθόρα διαζύγια, να ήταν ένας επιπλέον λόγος που θα έδινε ώθηση  στη σχέση τους. Όπως φάνηκε, ένας τρίτος γάμος για τον Τζον Νιάρχο και ένας δεύτερος για τη Μαρία ήταν ζήτημα χρόνου. Τον επόμενο έτος και συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2003 οι δυο τους θα πραγματοποιήσουν πολιτικό γάμο στην Αγγλία. Οκτώ μήνες αργότερα, στις 14 Φεβρουαρίου 2004, στο Λέικ Τάχο της Καλιφόρνια θα δώσουν εκ νέου γαμήλιους όρκους, αυτή τη φορά ενώπιον του Θεού.

“Ηταν μια σεμνή τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε σε αγγλικανική εκκλησία. Ο γάμος έγινε σε στενό κύκλο, περίπου 100 ατόμων, μεταξύ των οποίων ήταν επιχειρηματίες, κάποιοι πολιτικοί και αρκετοί διάσημοι, όπως ο σκηνοθέτης Τόνι Σκοτ, ο σχεδιαστής Γκαλιάνο, η Λίντα Εβανς με τον συνθέτη Yanni, η Σίρλεϊ Μπάσεϊ κ.ά.”, αναφέρει η Μαρία Ζώη.

Ο Τζον Νιάρχος, μπορεί να μην αγαπούσε την ελληνική νοοτροπία, ωστόσο, έμαθε ελληνικά για χάρη της αγαπημένης του. 

Το 2011, όμως, ο γάμος τους οδηγείται στο χωρισμό καθώς–σύμφωνα πάντα με τη Μαρία- ο Νιάρχος δε μπορούσε πλέον να ανεχτεί την αγάπη της για την αριθμολογία, την οποία εκείνη ήθελε να ακολουθήσει και σε επαγγελματικό επίπεδο.

“Ο Νιάρχος ήταν η επιτομή της κομψότητας και των καλών τρόπων. Εγώ ήμουν ένα αυτοδημιούργητο παιδί, με καταγωγή από τη μεσαία τάξη που ξαφνικά βρέθηκε να είναι η βασίλισσα της καρδιάς ενός τόσο σημαντικού άνδρα. Ο ίδιος στήριξε το όνειρό μου να εντρυφήσω στην αριθμολογία, είχα την πολυτέλεια και την άνεση χρόνου να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και να κάνω τη διατριβή μου.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ισχυρός άνδρας, αρχικά ήταν   αρωγός στις προσπάθειες της συζύγου του να εξελίξει το αντικείμενό της. Τελικά, μετά  από ένα χρονικό διάστημα έντονων διαφωνιών, επιλέγουν να ακολουθήσουν χωριστές πορείες…

“Χωρίσαμε το 2011. Ενα διαζύγιο, ξέρετε, είναι πάντα οδυνηρή έκπληξη, ακόμα κι όταν είναι δική σου επιλογή να φύγεις από τον γάμο. Επιθυμούσα πάντα ένα παιδί. Τη δημιουργία οικογένειας. Από την αρχή η συμφωνία ήταν να αφήσω τη δημοσιογραφική μου δραστηριότητα και να τον ακολουθήσω, όπως και έκανα. Μου ήταν αδύνατον όμως να ξεκόψω εντελώς από τη μεγάλη μου αγάπη για την αριθμολογία, την οποία επεδίωκα να ασκήσω σε επαγγελματικό επίπεδο”, τόνισε η ίδια, η οποία επέστρεψε στην πατρίδα της μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου της.  Στόχος της, ήταν να ξαναχτίσει την καριέρα της,  συμβουλεύοντας αυτή τη φορά απλούς, καθημερινούς ανθρώπους μέσα από τις συνεδρίες της, αλλά και τις εμφανίσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Με ιδιαίτερη ιστορία, με ανατρεπτικό τέλος… Σημασία, έχει να είναι κανείς ευτυχισμένος… Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό…

πηγή: klik.gr