Χριστίνα Ωνάση & Τιερί Ρουσέλ – Μια σχέση με άδοξο τέλος & η επιθυμία της που αρνήθηκε να της εκπληρώσει

Μια δυστυχισμένη γυναίκα με ζωή σύντομη αλλά πολυτάραχη, παντρεύεται το μεγάλο της έρωτα, στις 17 Μαρτίου του 1984

Χριστίνα Ωνάση… Μια γυναίκα που φαινομενικά είχε τα πάντα, εκτός από το κυριότερο: ηρεμία στην ψυχή της. 

Μπορεί να ήταν η μοναχοκόρη του Έλληνα κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση, επιχειρηματίας και επίλεκτο μέλος του διεθνούς jet-set, ωστόσο έζησε μια σύντομη ζωή πλημμυρισμένη από ανασφάλεια και έλλειψη ουσιαστικής, ανιδιοτελούς αγάπης από τους άνδρες που την πλησίαζαν.

 Απασχόλησε και συνεχίζει να απασχολεί  ακόμα και σήμερα -30 χρόνια μετά το θάνατό της- τα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων του κόσμου,  για την περιπετειώδη προσωπική της ζωή.

Την ενδιέφερε να είναι αρεστή  κι επιθυμητή  στους άνδρες, αλλά δεν τα κατάφερνε. Ακολουθούσε εξαντλητικές δίαιτες, έχανε πολλά κιλά- που ξαναέπαιρνε με ευκολία- εξαιτίας της κατάθλιψης, από την οποία έπασχε. Οι γιατροί τής έγραφαν  βαρβιτουρικά, αμφεταμίνες και ηρεμιστικά χάπια, που παρ’ ολίγο να της στοιχίσουν τη ζωή, όταν στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο από υπερκατανάλωση ηρεμιστικών.

Η Χριστίνα Ωνάση τέλεσε τέσσερις γάμους, που δυστυχώς όλοι τους κατέληξαν σε διαζύγιο.

Το 1984 γνωρίζει τον κατά τρία χρόνια μικρότερό της Γάλλο επιχειρηματία Τιερί Ρουσέλ, κληρονόμο της ομώνυμης γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας.

Μαζί αποκτούν  το μοναδικό της παιδί, την Αθηνά Ωνάση, που έρχεται στον κόσμο στις 29 Ιανουαρίου του 1985. Το ζευγάρι  χωρίζει τρία χρόνια αργότερα, όταν η Χριστίνα με θλίψη ανακαλύπτει  ότι ο Τιερί την απατούσε και είχε αποκτήσει παιδί με τη Σουδέζα Γκάμπι Λάντχαγκε.

Αφού παίρνει διαζύγιο  από τον Ρουσέλ πηγαίνει  στο Μπουένος Άιρες (διατηρούσε και την αργεντινή υπηκοότητα, εκτός από την ελληνική) και ετοιμάζεται για τον πέμπτο γάμο της με τον Χόρχε Τσολμεκτσόγλου, πρόεδρο της ελληνικής παροικίας του Μπουένος Άιρες.

Ωστόσο, η μοίρα έμελε λίγους μήνες πριν τον ξαφνικό χαμό της και ενώ είχαν πλέον χωρίσει, να βρεθεί  στην Κυανή Ακτή και πάλι μαζί με τον άνδρα που ερωτεύτηκε βαθιά-   τον Τιερί Ρουσέλ.

Αυτό που είχε στο μυαλό της ήταν να το πείσει για επανασύνδεση και να αποκτήσει μαζί του ένα ακόμη παιδί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  γάμος τους είχε λήξει όταν  η Χριστίνα έμαθε ότι Γκάμπι Λουτχάγκε, ήταν ξανά έγκυος από εκείνον.

Όπως επισημαίνει  ο  βιογράφο της, William Wright, η Χριστίνα προσπαθούσε με κάθε τρόπο να δελεάζει τον Τιερί, τόσο με ακριβά δώρα, όσο και μετρητά.

Εκείνο το καλοκαίρι του 1988,  νοικιάζει  τη Villa Trianon στη Κυανή Ακτή, όπου μετακόμισε   με την Αθηνά και σύντομα ο Τιερί βρέθηκε κοντά τους.

Οι paparazzi απαθανατίζουν μια ιδιαίτερα προσωπική στιγμή τους… Τη Χριστίνα  να χαϊδεύει τα γυμνά οπίσθια του Τιερί, ενώ εκείνος ήταν ξαπλωμένος. Του προσφέρει 10 εκατομμύρια δολάρια για να γίνει πατέρας ενός ακόμη παιδιού μαζί της, ωστόσο της αρνείται.

Στις 18 Νοεμβρίου του 1988 βρίσκεται  νεκρή στο μπάνιο τής πολυτελούς κατοικίας της στη συνοικία Τορτουγκίτας του Μπουένος Άιρες. Σύμφωνα με τη νεκροψία, έφυγε  από καρδιακή προσβολή, που προκλήθηκε από οξύ πνευμονικό οίδημα. Η σορός της μεταφέρεται  και τάφεται  στο Σκορπιό, το ιδιόκτητο νησί της οικογένειάς της, πλάι στον αδελφό της και τον πατέρα της.

πηγή: Μανταλένα Μαρία Διαμαντή / klik.gr