Δήμος Ηλιούπολης – Πρωτοβουλίες για μία πόλη φιλική στον πεζό

Οι πολίτες και ιδιαίτερα ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, γονείς με παιδικά καροτσάκια μετακινούμενοι μέσα στην πόλη συναντούν πολλά εμπόδια, απόπαράνομα σταθμευμένα, άλλοτε σε διπλή σειρά, πάνω σε πεζοδρόμια και μπροστά σε διαβάσεις πεζών και ΑμεΑ.

Ο Δήμος Ηλιούπολης αναλαμβάνει καθημερινά πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση του πολίτη, για μια πιο υπεύθυνη συμπεριφορά όλων μας και ενισχύει την επιτήρηση των σημείων αυτών από την Δημοτική Αστυνομία.  Οι υπηρεσίες του Δήμου συστηματικά ελέγχουν χρόνιες αυθαίρετες συμπεριφορές, με διακριτικότητα κάνουν καταρχήν συστάσεις και εφαρμόζουν την νομιμότητα προς κάθε κατεύθυνση.

Τροχόσπιτο που επί σειρά ετών «απολάμβανε ασυλία και φιλοξενία» σε διάφορους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους αποσύρθηκε μετά από υπηρεσιακές προειδοποιήσεις.
Το ίδιο συνέβη με «πλωτά μέσα αναψυχής που ελλιμενίζονταν» σε σχολικό κτίριο της πόλης.

Μετά την επέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου, παλαιά μηχανή και ρυμουλκούμενη μπαγκαζιέρα σταθμευμένης ακριβώς στην σχολική διάβαση και κλειδωμένες στο μεταλλικό προστατευτικό της εισόδου Δημοτικού Σχολείου, απομακρύνθηκαν οριστικά.
Η νέα Διοίκηση, ακούγοντας προσεκτικά τις γνώμες και τις ιδέες των Δημοτών, προχωρά σε ενίσχυση και αναδιοργάνωση των Δημοτικών Υπηρεσιών με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας και της εικόνας της πόλης.