Επίσημη ταινία για τους Beatles βασισμένη σε αδημοσίευτο υλικό

Η νέα ταινία για τους Beatles θα βασιστεί σε πλούσιο υλικό που δεν είχε δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Η Apple Corps Ltd. και η WingNut Films Ltd. ανακοινώνουν με υπερηφάνεια μία συναρπαστική νέα συνεργασία μεταξύ των Beatles και του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Σερ Peter Jackson.

Η νέα ταινία θα βασιστεί σε αδημοσίευτο υλικό διάρκειας περίπου 55 ωρών στο οποίο έχει καταγραφεί το θρυλικό συγκρότημα στο στούντιο και έχει γυριστεί από τις 2 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 1969.

Mέσα από αυτές ηχογραφήσεις γεννήθηκε το βραβευμένο με Grammy άλμπουμ «Let It Be», με το ομότιτλο τραγούδι του να κερδίζει ένα βραβείο Όσκαρ.

Ο συγκεκριμένος δίσκος κυκλοφόρησε τελικά 18 μήνες αργότερα, το Μάιο του 1970, αρκετούς μήνες μετά τη διάλυση των Beatles.

Τα γυρίσματα στο στούντιο κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του «Let It Be» έγιναν με σκοπό με σκοπό την πραγματοποίηση ενός τηλεοπτικού αφιερώματος άλλα εξελίχθηκαν σε κάτι εντελώς διαφορετικό:

Στη θρυλική εμφάνιση των Beatles στην ταράτσα των γραφείων της Apple Corps, στην οδό Savile Row του Λονδίνου, η οποία έλαβε χώρα ακριβώς πριν πενήντα χρόνια, στις 30 Ιανουαρίου και σηματοδότησε την τελευταία συναυλία των «Fab Four».

O Peter Jackson δηλώνει: «Οι 55 ώρες αδημοσίευτου υλικού  και οι 140 ώρες ηχητικού υλικού που έχουμε στη διάθεση μας, εγγυώνται ότι αυτή η ταινία θα είναι η απόλυτη εμπειρία του αόρατου θεατή που ονειρεύονται πολύ καιρό οι θαυμαστές των Beatles.»

«Είναι σαν μία μηχανή του χρόνου που μας μεταφέρει πίσω στο 1969 και φτάνουμε στο να καθόμαστε στο στούντιο παρακολουθώντας αυτούς τους τέσσερις φίλους να δημιουργούν μαζί φοβερή μουσική», εξηγεί.

Παρόλο που οι Beatles πραγματοποίησαν εκτενή γυρίσματα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, από συναυλίες και συνεντεύξεις μέχρι ταινίες, αυτό είναι το μοναδικό υλικό που τους καταγράφει να δουλεύουν στο στούντιο.

Το άλμπουμ το «Let It Be» και η ταινία, τα οποία κυκλοφόρησαν τους μήνες που ακολούθησαν τη διάλυση των Beatles, σχολιάζονται συχνά από την οπτική των δυσκολιών που περνούσε η μπάντα εκείνη την περίοδο

«Ανακουφίστηκα όταν ανακάλυψε ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από την αλήθεια», συνεχίζει ο Peter Jackson. «Αφού εξέτασα όλο το οπτικό και ηχητικό υλικό που τράβηξε ο Michael Lindsay-Hogg 18 μήνες πριν τη διάλυσή του είναι απλά ένας καταπληκτικός ιστορικός θησαυρός. Σίγουρα υπάρχουν με δραματικές στιγμές αλλά καμία από αυτές τις διχόνοιες οι οποίες σχετίζονται αυτό το project», λέει.

«Δεν είναι μόνο συναρπαστικό να βλέπεις τον John, τον Paul, τον George και τον Ringo να δουλεύουν μαζί και να δημιουργούν από την αρχή τραγούδια που τώρα είναι κλασικά, αλλά είναι επίσης διασκεδαστικό, εμψυχωτικό και όλως παραδόξως οικείο», επισημαίνει ο σκηνοθέτης.

«Είμαι ενθουσιασμένος και είναι τιμή μου που μου έχουν εμπιστευτεί αυτό το αξιοσημείωτο υλικό. H δημιουργία της ταινίας θα είναι η απόλυτη χαρά», καταλήγει.

Ο Peter Jackson θα εργαστεί μαζί με τους συνεργάτες του από το ντοκιμαντέρ «They Shall Not Grow Old» για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την παραγωγό Clare Olssen και τον μοντέρ Jabez Olssen.

Η αποκατάσταση του υλικού θα γίνει από την «Park Road Post», στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας, με τη χρήση άψογων standards και τεχνικών που αναπτύχθηκαν για το προαναφερθέν ντοκιμαντέρ του Jackson, που είναι υποψήφιο για βραβεία BAFTA.

Η άτιτλη (προς το παρόν) ταινία για τους Beatles είναι σε φάση παραγωγής και ημερομηνία της κυκλοφορίας της θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω. Το φιλμ θα δημιουργηθεί με την πλήρη συνεργασία του Paul McCartney, του Ringo Starr, της Yoko Ono Lennon και της Olivia Harrison, χήρα του George Harrison.

Οι εκτελεστικοί παραγωγοί είναι ο Ken Kamins για τη WingNut Films και οι Jeff Jones και Jonathan Clyde για την Apple Corps.

Μετά την ολοκλήρωση και την προβολή αυτής της νέας ταινίας, θα διατεθεί επίσης μία αποκατεστημένη έκδοση της αυθεντικής ταινίας για το «Let It Be» που σκηνοθέτησε ο Michael Lindsay-Hogg.

πηγή: hit-channel.com