Γιάννης Αντζινάς: «Η Ανακύκλωση σήμερα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον μας»

«Το φαινόμενο της Παράνομης και Αυθαίρετης απόρριψης από ιδιώτες υπολειμμάτων οικοδομικών εργασιών( μπάζα) σε δρόμους και πεζοδρόμια, παρατηρείται συχνά και προκαλεί υποβάθμιση της καθαριότητας, της αισθητικής και του φυσικού περιβάλλοντος της πόλης μας» τόνισε σε ανάρτησή του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ηλιούπολης, Γιάννης Αντζινάς.

Eπισήμανε ότι η Ανακύκλωση σήμερα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον μας και οτι είναι υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας να συμβάλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Στην ανάρτηση του ο κ. Αντζινάς ανέφερε επίσης:

“Σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Καθαριότητας είναι υποχρέωση των ιδιωτών που εκτελούν οικοδομικές εργασίες, ανακαινίσεις κλπ, να τα μεταφέρουν σε νόμιμους αδειοδοτημένους χώρους προς ανακύκλωση μισθώνοντας ειδική σκάφη από πιστοποιημένη εταιρεία.
Σε κάθε μια περίπτωση πλέον θα γίνεται ταυτοποίηση του παραβάτη, ο Δήμος θα προχωρήσει σε πρόστιμα όπως ορίζει ο εγκεκριμένος Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Ηλιούπολης.

Κρίμα είναι να ρίχνουμε ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ( ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ) στους ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ !!!!!! τα στοιχεία που μας δίνει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης είναι ότι το 50% απορρίπτεται!!! ως μη ανακυκλώσιμη συσκευασία

Στον ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ μπαίνουν όλες οι ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ, δηλαδή: αλουμινένιες, λευκοσιδηρές, πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες.

  • – Συσκευασίες από Αλουμίνιο, π.χ. αναψυκτικά, μπίρες κ.ά.
  • – Συσκευασίες από Λευκοσίδηρο, π.χ. από γάλα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό κ.ά.
  • – Συσκευασίες από Πλαστικό, π.χ. μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, φίλμ περιτυλίγματος , οδοντόκρεμες, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες κ.ά.
  • – Συσκευασίες από Γυαλί, π.χ. μπουκάλια και βαζάκια, χυμοί, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, τρόφιμα κ.ά.
  • -Συσκευασίες από Χαρτί & Χαρτοκιβώτια, π.χ. από ηλεκτρικές συσκευές, γάλα, χυμούς, δημητριακά, πίτσα, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, χαρτοσακούλες κ.ά.”