ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Η οδός Αστυδάμαντος είναι μία ανοικτή πληγή…

Ο άτυχος 50χρονος οδηγός, πατέρας 4 παιδιών δεν προσπάθησε να σταματήσει το φορτηγό για να σώσει την περιουσία του εργοδότη του, προσπάθησε να σταματήσει το φορτηγό, στο οποίο είχε λυθεί το χειρόφρενο, για να μην πέσει πάνω στο σχολείο… Δεν ήταν αφελής… Έδρασε ηρωικά…

Είναι γνωστό στους Ηλιουπολιτες, εδώ και χρόνια, ότι η οδός Αστυδάμαντος έχει μετατραπεί  σε ένα δρόμο που καθημερινά ρισκάρεις, την υγεία σου, την περιουσία σου, την ζωή σου…

Σε ένα στενό δρόμο που χωρίζει από την μία μεριά ένα πολυσύχναστο και αγαπητό στους κατοίκους Σούπερ Μαρκετ και από την άλλη το 6ο Δημοτικό Σχολείο & το 24ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης. Και στην μέση μία …αόρατη Δημοτική αρχή που τόσα χρόνια δεν έχει? καταφέρει να βρει την χρυσή τομή…

Φορτηγά που κινούνται ανεξέλεγκτα και κατά παράβαση του Κ.Ο.Κ και της κοινής λογικής, οδηγοί ζογκλέρ που παλεύουν καθημερινά να κάνουν την δουλειά τους… Τρομοκρατημένοι Γονείς & Εκπαιδευτικοί να διερωτούνται καθημερινά.. «Τι θα γίνει αν φύγει κάνα φορτηγό στην κατηφόρα?»

Υπάρχουν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα της περιοχής, αποπνικτικές μυρωδιές από τα απορρίμματα, ασυνείδητοι οδηγοί που παρκάρουν “όπου βρουν” στους κοντινούς δρόμους κλείνοντας ασφαλείς διαβάσεις μαθητών, ΑΜΕΑ, όλων των πεζών γενικότερα…

Η οδός Αστυδάμαντος είναι μία ανοικτή πληγή…

Οι ενέργειες της προηγούμενης Δημοτικής αρχής:
Βασίλης Βαλασόπουλος Δήμαρχος Ηλιούπολης 2011-2019
November 7, 2018

Επισκεφθήκαμε σήμερα τα έργα που ξεκίνησαν για τη διαμόρφωση των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και συγκεκριμένα στην οδό Αστυδάμαντος που σε συνδυασμό με την έναρξη της εργολαβίας για την διαμόρφωση των πεζοδρομίων γύρω από τα σχολεία, δημιουργούν νέες συνθήκες για την ασφάλεια των μαθητών.
Οι διαδρομές για τους πεζούς και οι ειδικές προστατευμένες και φιλικές περιοχές στη γειτονιά, μας δημιούργησαν ένα αίσθημα ικανοποίησης και χαράς για την επίτευξη του στόχου μας.”

https://www.facebook.com/valasopoulosvasilis/videos/1030678570445852/

Η ανακοίνωση της νυν Δημοτικής αρχής

Γιώργος Χατζηδάκης – Δήμαρχος Ηλιούπολης

Σήμερα (εχθές) το πρωί σε γνωστό Σούπερ Μάρκετ της πόλης μας, οδηγός φορτηγού τροφοδοσίας βρήκε τραγικό θάνατο, όταν συνεθλίβη από το ίδιο του το όχημα, κατά την διάρκεια της εκφόρτωσης εμπορευμάτων.
Ο Δήμαρχος και οι συναρμόδιοι για την Πολιτική Προστασία Αντιδήμαρχοι κκ Ι. Αντζινάς και Κ. Σεφτελής, βρέθηκαν άμεσα στον τόπο του δυστυχήματος, ενημερώθηκαν από τις αρχές για τις συνθήκες του και συνομίλησαν με τον υπεύθυνο του καταστήματος.
Υπήρξε άμεση επικοινωνία του Δημάρχου με τον ιδιοκτήτη του Σούπερ Μάρκετ, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι για περιορισμό του κινδύνου μέχρι την οριστική λύση, θα γίνεται η τροφοδοσία του καταστήματος μόνο με μικρά κλειστά βαν αντί των μεγάλων φορτηγών. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει επιτόπου κοινή συνάντηση Δήμου και εταιρείας, για την αναζήτηση κατάλληλης τεχνικής λύσης, την οποία η εταιρεία θα υποστηρίξει με κάθε μέσο.
Για την Νέα Διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης η ανθρώπινη ζωή και η ποιότητα ζωής των Δημοτών, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες και γι αυτό το λόγο:
• Δόθηκε εντολή στον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου να διενεργήσει σήμερα αυτοψία και να εισηγηθεί άμεσα λύσεις διευθέτησης της κίνησης πεζών και αυτοκινήτων στο σημείο αυτό και στην γύρω περιοχή, για να μη θρηνήσει θύμα καμία άλλη οικογένεια στο μέλλον.
• Ξεκινά επανεξέταση του καθεστώτος νομιμότητας, στάθμευσης προμηθευτών και πελατών, ωραρίου φορτοεκφόρτωσης και γενικά του τρόπου λειτουργίας σε όλα τα καταστήματα, που δημιουργούν κυκλοφοριακή όχληση στην πόλη.
• Στα πλαίσια αυτά θα υπάρξει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Ειδική Απόφαση, που θα καθορίζει το ωράριο και τους όρους τροφοδοσίας των Σούπερ Μάρκετ, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε έως τώρα από την προηγούμενη Διοίκηση..
• Θα συμμετέχει στην κινητοποίηση αύριο Τετάρτη 9/10/2019 στις 8:30 πμ, ενώνοντας την φωνή της με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του γειτονικού 6ου Δημοτικού Σχολείου, που ως γνωστόν καθημερινά βιώνει τον κίνδυνο ατυχήματος.
• Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της και όπως έχει ήδη δείξει στην πράξη, θα συνεργαστεί στενά με όλους τους θεσμικούς φορείς, για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης.
• Οι πόρτες του Δήμου είναι πλέον και θα παραμείνουν διάπλατα ανοιχτές στον Πολίτη και τους φορείς της πόλης.
Απόλυτη προτεραιότητα είναι η ζωή, η αξιοπρέπεια και η ασφάλεια όλων των Δημοτών!


Έκτο Δημοτικό Ηλιούπολης

Σήμερα (εχθές) γίναμε μάρτυρες ενός τραγικού ατυχήματος που κόστισε τη ζωή σε ένα εργαζόμενο άνθρωπο, έναν άνθρωπο του μόχθου, πατέρα 4 παιδιών. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Και ενώ ένας συνάνθρωπός μας έχανε τη ζωή του δίπλα ακριβώς, λίγα μέτρα μακρύτερα μαθητές & εκπ/κοί, γίναμε μέτοχοι του παράλογου. Του παράλογου που παρακολουθούμε τόσα χρόνια που παρά τις επισημάνσεις μας στις υπηρεσίες του Δήμου αλλά & στην επιχείρηση για το αυτονόητο, την εφαρμογή του νόμου, αντιμετωπιζόμασταν ως γραφικοί ιδιότροποι που τα βάζαμε με μια τόσο καλή επιχείρηση!!!!!!!!!!!! Και το ερώτημα εύλογο: και αν είχε γίνει μισή ώρα νωρίτερα την ώρα προσέλευσης των μαθητών μας; Έχοντας βιώσει όλα αυτά τα χρόνια αναρίθμητα περιστατικά με τα φορτηγά τροφοδοσίας του σουπερ μαρκετ είναι βέβαιο ότι “κατά τύχη” δεν έχουμε θρηνήσει θύματα. Οι ευθύνες τεράστιες τόσο της επιχείρησης όσο & του Δήμου που τόσα χρόνια παρά τις οχλήσεις μας, προφορικές & έγγραφες δεν έγιναν ούτε τα αυτονόητα. Σε όλες τις επισημάνσεις μας λαμβάναμε υποσχέσεις, με ιδιαίτερη μνεία όμως εκ μέρους των ιθυνόντων στη σημαντική παρουσία της επιχείρησης για την πόλη & τους κατοίκους της!!!!!!!!!!!!
Αποκορύφωμα δε, η διαπλάτυνση κάποιων πεζοδρομίων έξω από την επιχείρηση που βαφτίστηκε ως κατασκευή οδού “ήπιας κυκλοφορίας” η οποία μάλιστα το περασμένο Μάιο διαφημίστηκε δεόντως από τη Δημοτική Αρχή!!!! Και αναρωτιόμαστε πως σε ένα δρόμο “ήπιας κυκλοφορίας” δεν υπάρχει ούτε ένα σήμα που να δηλώνει την ύπαρξη σχολείου & μαθητών;
Είναι προφανές ότι για το Δήμο Ηλιούπολης το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης & το 24ο Νηπιαγωγείο, οι μαθητές & οι Εκπαιδευτικοί τους είναι ΑΟΡΑΤΟΙ!!
Όχι κύριοι του Δήμου δεν είναι ΑΟΡΑΤΟΙ οι 220 μαθητές του Δημοτικού, οι 55 μαθητές του Νηπιαγωγείου, οι 35 Εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο σχολικό συγκρότημα & που καθημερινά αγκομαχούν να φτάσουν στη δουλειά τους, οι γονείς των μαθητών μας που αναγκάζονται να διαπληκτίζονται με οδηγούς & υπευθύνους της επιχείρησης, οι οποίοι καταστρατηγούν το νόμο με τη δική σας ανοχή. Επιτέλους είναι χρέος σας να πράξετε αυτά που ορίζει ο νόμος, γιατί η ασφάλεια των μαθητών & η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής είναι υπέρτατο καθήκον όλων μας. Πρέπει άμεσα να πεζοδρομηθεί το τμήμα Αστυδάμαντος & Αγησιλάου & να μην διέρχονται φορτηγά κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου.