Μαρίνα Πατούλη – Τα 33 χρόνια έρωτα με τον Πατούλη, οι επιθέσεις & η υποψηφιότητα που απέσυρε

Τη Μαρίνα Πατούλη υποδέχθηκε στο πλατό του «Μετά τα Μεσάνυχτα» το βράδυ της Τετάρτης η Ελεονώρα Μελέτη. 

Η σύζυγος του νέου Περιφερειάρχη Αθηνών και δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αμαρουσίου κάθισε στην πολυθρόνα του late night talk show και μίλησε για την ενασχόλησή της με τα κοινά, για τους λόγους που απέσυρε τη δική της υποψηφιότητα για τη δημαρχία στο Μαρούσι αλλά και άγνωστες πληροφορίες για τη ζωή της.

«Δυστυχώς δεν βρέθηκε ο βηματισμός με τον υποψήφιο Δήμαρχο που εκπροσωπούσε και την κομματική παράταξη από την οποία προέρχομαι και εγώ και ο σύζυγός μου, οπότε σε αυτή τη φάση οποιαδήποτε άλλη επιλογή θεωρήθηκε ως ανταρσία. Σε αυτό το πλαίσιο μου είχαν μείνει δυο επιλογές ή να εγκαταλείψω την αυτοδιοικητική μου πορεία και το οξυγόνο που μου δίνει αυτή η πορεία ή να βρω μια άλλη λύση και να συνεχίσω να προσφέρω. Έτσι σκέφτηκα ότι με το σύστημα της απλής αναλογικής, έχει το δικαίωμα κάθε ενεργός πολίτης να θέσει υποψηφιότητα όχι αποκλειστικά για να εκλεγεί δήμαρχος αλλά τουλάχιστον για να είναι παρών στο δημοτικό συμβούλιο και να βγάλει μια, δυο έδρες. Δεν ήταν αυτοσκοπός μου ο δημαρχιακός θώκος. Αυτό προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις, το οποίο με ενόχλησε γιατί δημιουργούσε σημαντικό πρόβλημα και κίνδυνο στην υποψηφιότητα του συζύγου μου που σίγουρα έχει προτεραιότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων εξηγώντας τους λόγους που απέσυρε τη δική της υποψηφιότητα για τη δημαρχία του Αμαρουσίου.

Ζώντας στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη τα τελευταία 33 χρόνια, η Μαρίνα Πατούλη ρωτήθηκε και για το αν έχει υπάρξει στιγμή που η σχέση τους ή ο γάμος τους κινδύνευσε εξαιτίας της ενασχόλησης του ενός με τα κοινά αλλά και το απαιτητικό πρόγραμμα που έχει ένας πολιτικός. Η ίδια ανέφερε πως «μια γυναίκα αν δεν έχει αποφασίσει, όταν ο άντρας της ασχολείται με την πολιτική ή την αυτοδιοίκηση, να μπει εκείνη στον βηματισμό του συζύγου τότε δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια σχέσης. Πρέπει να είσαι κοντά, δίπλα, πίσω και να προσαρμόσεις όλη σου τη ζωή ξεχνώντας προσωπικές φιλίες ενδεχομένως, συγκεκριμένους τρόπους και μέρη διασκέδασης, θα πρέπει δηλαδή να κάνεις συμβιβασμούς και όχι με πόνο ψυχής αλλά με χαρά».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σκληρή κριτική και τα κακόβουλα σχόλια που δέχεται εξαιτίας της εξωτερικής της εμφάνισης σχολιάζοντας πως «έχω υποστεί βολές και πάρα πολλά χτυπήματα τα οποία και στην επιτυχία του Γιώργου συνδέθηκαν με εμπαθείς κριτικές προς το πρόσωπό μου. Θέλω να πω, όταν δεν “χτυπούν” τον υποψήφιο πολιτικό αλλά “χτυπούν” την οικογένεια, τη σύζυγο. Δεν θέλω να θυματοποιούμαι, δεν μου ταιριάζει, για μένα όλο αυτό είναι μάθημα ζωής».

πηγή: Ηλίας Δήμος / yupiii.gr