Μέτρα για μια καλύτερη Ηλιούπολη εξαγγέλλει ο δήμαρχος της πόλης κ. Χατζηδάκης

Ο Δήμρχος Ηλιούπολης κ. Χατζηδάκης μιλώντας στην εφημερίδα «Σφυγμός», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών,τις ενέργειες για την άμεση κατασκευή της σήραγγας του Υμηττού, τα προγράμματα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, την έναρξη νέας εποχής για το διαδικτυακό Δημοτικό Ραδιόφωνο, για το πώς θα επιλυθεί το πρόβλημα της χωρητικότητας του Δημοτικού κοιμητηρίου και για τις ψευδείς ειδήσεις για την εγκατάσταση μεταναστών στην πόλη.    

FAKE NEWS για την δημιουργία HOT SPOT στην Ηλιούπολη.

«Είναι ψευδής είδηση (fake news) το ότι θα δημιουργηθεί HOT SPOT και θα έρθουν καμιά  200ρια πρόσφυγες στην Ηλιούπολη.

Τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται.

Απλούστατα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, που είναι μια μη κυβερνητική διεθνής οργάνωση χρηματοδοτούμενη από τον ΟΗΕ, δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ιδιοκτήτες από όλους σχεδόν τους δήμους της Αττικής,  που θέλουν να νοικιάσουν τα σπίτια τους σε προσφυγόπουλα από 16 – 18 ετών.

Η παραπάνω πρόσκληση επαναλαμβάνεται εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά τουλάχιστον στην πόλη μας δεν υπήρχε ενδιαφέρον και η συμμετοχή ιδιοκτητών ήταν σχεδόν μηδενική.

Δεν υπήρξε καμία σχετική πρόταση στην δημοτική αρχή, ούτε και συμμετοχή της σε συνεννοήσεις ή διαπραγματεύσεις και τα περί αντιθέτου δημοσιεύματα είναι ανυπόστατα».

Θα συνεχιστούν οι μειώσεις των δημοτικών τελών στην Ηλιούπολη.

Θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν σταδιακά  κατά το επόμενο χρονικό διάστημα οι μειώσεις των δημοτικών τελών στην πόλη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, με την αύξηση του ποσοστού Ανακύκλωσης, την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων και την εγκατάσταση δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά σώματα με λυχνίες οικονομίας LED, θα υπάρξει μείωση εξόδων, που θα επιτρέψει  την μεγαλύτερη μείωση των Δημοτικών Τελών.

«Τα προηγούμενα 9 χρόνια έγινε πριν της εκλογές μείωση των τελών κατά 2%, ενώ η νέα Δημοτική αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων της μείωσε, σε πρώτη φάση, στην αρχή της θητείας της, κατά 3% τα τέλη αυτά» , είπε ο κ. Χατζηδάκης

Διαδημοτικό Νεκροταφείο

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Χατζηδάκης τόνισε στην εφημερίδα «Σφυγμό»:

  • –         Υπάρχει πρόβλημα χωρητικότητας στο κοιμητήριο της Ηλιούπολης  και εργαζόμαστε εντατικά για εξεύρεση λύσης.
  • –         Σήμερα είναι πιο ομαλή η κατάσταση από την περίοδο 2015 – 2018, που υπήρξε κατακόρυφη αύξηση θανάτων.
  • –         Είμαστε σε προχωρημένες  συζητήσεις με άλλους Δήμους για την δημιουργία κοινού διαδημοτικού Νεκροταφείου.

Περισσότερες κοινωνικές παροχές

Ο κ. Χατζηδάκης αναλύοντας τις θέσεις του για τις κοινωνικές παροχές προς τους Ηλιουπολίτες είπε, κυρίως ότι:

  • –         Καθιέρωσε από 14 Οκτωβρίου την νέα Φοιτητική Γραμμή, που μεταφέρει καθημερινά τους φοιτητές της πόλης στην Πανεπιστημιούπολη και στην Πολυτεχνειούπολη, λύνοντας ένα μεγάλο πρόβλημα, αφού οι φοιτητές έπρεπε να χρησιμοποιούν 2 και 3 μέσα για να φθάσουν στον προορισμό τους μετά από μιάμιση ώρα. Την κάρτα ελεύθερης μεταφοράς απέκτησαν ως τώρα 162 φοιτητές.
  • –         Συνεχίζονται και βελτιώνονται οι δομές σε ευάλωτες κοινωνικές  ομάδες της  πόλης  (Κοινωνικό φροντιστήριο, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό παντοπωλείο κ.λ.π )
  • –         Ξεκινούν από το νέο έτος 2020 σεμινάρια νοηματικής  σε υπαλλήλους του Δήμου (ΚΕΠ),  για την διευκόλυνση   της επικοινωνίας τους με  την συγκεκριμένη ομάδα  ΑΜΕΑ
  • –         Καθιέρωσε στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου κάθε δεύτερη Δευτέρα την συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Ε.Σ.Α.μεΑ.) με σκοπό την ενημέρωση και κινητοποίηση των ατόμων με αναπηρία αναφορικά με τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα τους. Επιπρόσθετος στόχος είναι η ευρύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ενεργή συμμετοχή τους σε θέματα κοινωνικής στήριξης ΑμεΑ.

«Κλιμακούμενες αντιδράσεις για την σήραγγα Υμηττού»

«Η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό θα αυξήσει τις ήδη κακές κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη μας κατά 300%, οδηγώντας την Ηλιούπολη σε κανονικό κυκλοφοριακό χάος.

Η άμεση κατασκευή της υπόγειας σήραγγας του Υμηττού είναι η λύση στο πρόβλημα αυτό. Υπάρχουν τρεις τεχνικές προτάσεις, που διαφέρουν ως προς το συγκεκριμένο σημείο σύνδεσης της σήραγγας με την Λ. Βουλιαγμένης, συνδέονται με τις οδικές επεκτάσεις της Αττικής Οδού, αλλά ούτε συγκεκριμένη τελική μελέτη υπάρχει, ούτε και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Αυτά τονίζει ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης προς την εφημερίδα «Σφυγμό» και επισημαίνει ότι θα υπάρξουν άμεσες συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να ξεκινήσει το Ελληνικό, χωρίς να έχει δοθεί λύση στο κυκλοφοριακό. Θα υπάρξουν κλιμακούμενες αντιδράσεις,  που μπορούν να φτάσουν μέχρι και κλείσιμο δρόμων»,  προειδοποιεί  ο κ. Χατζηδάκης.

Ξανανοίγει το διαδικτυακό Δημοτικό  ραδιόφωνο της Ηλιούπολης.

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Χατζηδάκης ο οποίος είπε ακόμη:

–         Το ραδιόφωνο της πόλης θα αναδιοργανωθεί σωστά,  θα ανανεωθεί και θα έχει πλήρες πρόγραμμα,  έτσι ώστε να έχει αξιόλογη   ακροαματικότητα.

–         Πρόσβαση  στο πρόγραμμα του ραδιοφώνου θα έχουν όλες οι Δημοτικές παρατάξεις, ενώ θα είναι ανοιχτό προς όλους.

–         Στόχος μας είναι να ξεκινήσει την λειτουργία του  το Διαδικτυακό ραδιόφωνο  το Γενάρη 2020.

Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 76 Οκτώβριος   2019

πηγή: sfygmosthsilioypolis.blogspot.com