Μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης στα «Μεσάνυχτα» η Άννα Κορακάκη

Οι άθλιες συνθήκες προπόνησης, το παράπονο & το μελανό σημείο της δημοσιότητας

Η χρυσή ολυμπιονίκης στη σκοποβολή κάθισε στην πολυθρόνα του late night talk show και μίλησε για το άγνωστο σε πολλούς άθλημά της, τις δυσκολίες που συνάντησε κατά την άνοδό της, ενώ αίσθηση προκάλεσε η περιγραφή της για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονούνταν.

Όπως εξήγησε στην Ελεονώρα Μελέτη, είναι ένα αρκετά παρεξηγήσιμο άθλημα και πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως δεν θα έπρεπε να εντάσσεται στα ολυμπιακά αθλήματα, με την ίδια να περιγράφει το πόσο ακρίβεια αλλά και σκληρή προπόνηση απαιτείται από έναν αθλητή σκοποβολής. «Ακόμα και μια θετική σκέψη στη σκοποβολή μπορεί να με καταστρέψει, που σε άλλα αθλήματα δεν θα επηρεάσει τόσο. Ένας σπρίντερ όταν φτάνει στη γραμμή τερματισμού και βλέπει ότι πάει για την πρωτιά, αυτό του δίνει μια ώθηση. Εμάς μας καταστρέφει, σε αποσυντονίζει» ανέφερε επεξηγηματικά.

Εκτός των άλλων, αναφέρθηκε και στις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες έκανε προπόνηση αλλά και την κατεδάφιση της παράγκας στην οποία προετοιμαζόταν πριν τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Η ίδια σχολίασε πως οι συνθήκες ήταν πολύ κακές, όμως η δική της ιστορία μπορεί να λειτουργήσει θετικά και να δείξει σε ένα νέο παιδί που θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, πως όσες δυσκολίες και να προκύψουν, αν θέλεις κάτι πραγματικά θα το πετύχεις.

«Έκλαιγα πολύ και πολλές φορές δεν έβρισκα το νόημα για να το κάνω όλο αυτό. Ήταν τέτοιες οι συνθήκες που πολλές φορές δεν μπορούσα να βγάλω καν την προπόνηση. Δεν με ένοιαζε όμως, να στάζουν τα ταβάνια, να παγώνω, να βγαίνουν τα ποντίκια, δεν με ένοιαζε το γύρω – γύρω, ας έπεφταν οι τοίχοι. Ήταν τόσο ακατάλληλος ο χώρος» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να εκφράσει την ενόχλησή της για μερίδα του Τύπου και συγκεκριμένα για την πρόσφατη δήλωσή της που παραποιήθηκε από δημοσιογράφο εφημερίδας, όταν φάνηκε να δηλώνει πως θα βαρεθούμε να τη βλέπουμε να μαζεύει χρυσά μετάλλια!

πηγή